El judici a Torrent i la mesa del Parlament serà finalment els dies 26, 27 i 28 d'octubre

La vista oral es va ajornar arran de la recusació del president del TSJC, Jesús María Barrientos, per manca d'imparcialitat

Roger Torrent i Josep Costa, en una imatge d'arxiu
Roger Torrent i Josep Costa, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:33h
El judici a Roger Torrent i la resta de membres independentistes de l'antiga mesa del Parlament -Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado- serà finalment els dies 26, 27 i 28 d'octubre. Així ho ha comunicat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que la setmana passada s'ajornés la vista oral arran de la recusació del president del tribunal, Jesús María Barrientos, per manca d'imparcialitat. El judici començarà a les deu del matí i seran sessions de matí i tarda.

Els quatre membres de la mesa s'enfronten a penes d'inhabilitació i multa per un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional arran del debat i votació de dues propostes de resolucions l'any 2019 sobre monarquia i autodeterminació. Concretament, la Fiscalia demana un any i vuit mesos d'inhabilitació per a Torrent, Costa i Campdepadrós, i una multa de 30.000 euros. Delgado s'enfronta a un any i quatre mesos d'inhabilitació i 24.000 euros de multa.

El judici serà sense Barrientos. La setmana passada, la sala de recusacions va acceptar l'incident de recusació presentat per Josep Costa, al qual es va adherir Eusebi Campadepadrós, per apartar el president del TSJC per manca d'imparcialitat. Els jutges van reconèixer, per unanimitat, que el gest de Barrientos d'aixecar-se i marxar en un discurs de Roger Torrent a l'ICAB l'any 2018 quan feia referència als presos polítics, permet que els afectats tinguin dubtes sobre la imparcialitat requerida pel jutge.

Hi haurà ampliació.