FGC inicia les obres per connectar el Vallès amb la línia Llobregat-Anoia

L'actuació permetrà millorar la intermodalitat i la cobertura del sistema de transport públic de Barcelona i la regió metropolitana

Interior del túnel dels FGC a Sabadell.
Interior del túnel dels FGC a Sabadell. | Juanma Peláez
NacióDigital
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:43h
Les obres per connectar les línies del Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC donaran el tret de sortida la setmana vinent. Segons ha informat el Departament de Territori, la primera passa serà iniciar els treballs per desviar els principals serveis afectats per la connexió de perllongament de la línia entre plaça Espanya i l'estació de Gràcia.

Pel que fa a l'obra civil del túnel i les estacions es preveu que es puguin licitar aquesta tardor. Segons el Govern, l'actuació permetrà millorar la intermodalitat i la cobertura del sistema de transport públic dins de Barcelona i a la regió metropolitana.

Amb una durada prevista de 14 mesos, els treballs consistiran en el desviament de diversos serveis -xarxa d'aigua, de sanejament, telefonia, cable, gas i electricitat- que es vegin afectats. Unes reposicions que abastaran tres àmbits: la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer de Llançà i el carrer de Vilamarí, on s'ubicarà el pou d'atac de la tuneladora que més endavant perforarà el túnel; la futura estació d'Hospital Clínic, i la nova estació de Gràcia.

Així dos, entre principis de juliol i principis de setembre s'efectuarà la campanya de cales al terreny per detectar els serveis existents i afectats per les obres i adequar-los. 

Amb una inversió total estimada en 430 milions, la prolongació d'aquesta línia constarà d'un túnel que s'executarà mitjançant tuneladora. Aquesta obra comportarà la construcció de 4 quilòmetres nous de túnel i de tres noves estacions, així com la remodelació dels intercanviadors de Plaça Espanya i Gràcia.












 
Arxivat a