Almenys 46 migrants moren per la calor apilats dins d'un camió a Texas

La policia local qualifica el succés com "un dels pitjors episodis de la frontera sud dels Estats Units"

Imatge de la frontera entre Mèxic i els Estats Units
Imatge de la frontera entre Mèxic i els Estats Units | EP
28 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:07h
Almenys 46 migrants han mort en condicions "infrahumanes" dins d'un camió a la ciutat de San Antonio (Texas, Estats Units). Les ha trobat la policia local aquest dilluns, a les 18:00 hora local, en una zona remota als afores de San Antonio a prop d'unes vies de tren. 16 persones més, 12 adults i quatre menors, han estat traslladades a hospitals pròxims exhaustes per la calor, amb febre, i amb una aparent deshidratació, segons han informat els representants de la ciutat en roda de premsa. Cinc d'elles són en estat crític. La gendarmeria ha qualificat el succés com "un dels pitjors episodis de la frontera sud dels Estats Units". Tot plegat, enmig d'una onada de calor que ha sacsejat el país. A la zona, s'ha arribat als 40 graus.

Al tràiler no hi havia ni rastre del conductor, que es creu que va abandonar el vehicle i va fugir. A hores d'ara, hi ha tres detinguts. La policia, però, no ha especificat si entre ells s'hi troba el conductor, però sí que ha avançat que la investigació dels fets serà federal. Les persones mortes eren migrants que havien travessat la frontera mexicana per arribar fins als Estats Units. Es desconeix, no obstant això, la seva nacionalitat.

El camió va ser descobert per un treballador d'un negoci proper que "va sentir un crit demanant auxili i va sortir a investigar", ha dit el cap de la policia de Texas, William McManus, que també ha explicat el treballador havia trobat les portes del vehicle parcialment obertes amb una sèrie de cossos a l'interior. El remolc era un camió refrigerat, però l'aire no estava engagat i tampoc hi havia indicis que hi hagués hagut aigua pels migrants, tal com han declarat els cossos d'emergències als mitjans locals.

"La difícil situació dels migrants que busquen refugi és sempre una crisi humanitària", ha afirmat l'alcalde de San Antonio, Ron Nirenberg, "però aquesta nit estem davant d'una horrible tragèdia humana".