TERRITORI

Tortosa no cedeix la plaça de la Catedral per celebrar que ja es pot avortar a les Terres de l'Ebre

L’Assamblea Vaga feminista denuncia el biaix de l’Ajuntament a l’hora de donar permisos per ocupar alguns espais públics

per NacióDigital, Tortosa, Catalunya | 27 de juny de 2022 a les 20:23 |
Pla obert de la plaça de la façana de la catedral de Tortosa. | ACN
L’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre vol denunciar que el consistori tortosí ha rebutjat la petició de realitzar, el divendres 1 de juliol, activitats per celebrar, a la plaça de la catedral de Tortosa, el que consideren una gran victòria feminista. Gràcies a molts anys de lluita feminista i d’una campanya recent que va fer-se mediàtica, tant amb la presentació de mocions als diferents ajuntaments de les comarques de l’Ebre com al Parlament, des del passat 30 de març les dones ebrenques es poden sotmetre a un avortament quirúrgic voluntari a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, sense haver de desplaçar-se fins a Tarragona. És per aquest motiu que les dones de l’Assemblea han programat per al dia 1 de juliol diferents activitats perquè totes les persones que vulguin sumar-s’hi puguin celebrar-ho.
  

L’emplaçament que l’Assemblea va decidir per dur a terme l’acte va ser la plaça de davant la catedral de Tortosa i un dels motius, entre d’altres, era per la càrrega simbòlica de la ubicació. Com expliquen les feministes ebrenques, l’estament eclesiàstic continua defensant que les dones no poden disposar lliurement del seu cos i criminalitza a les que volen avortar. 

L’Assemblea Vaga Feminista no entén que des del govern de la ciutat es rebutgi la petició de realitzar les activitats que tenen programades, ja que consideren que l’espai públic ha de poder ser utilitzar per a la ciutadania. De fet, recorden que tant l’enderroc com l’expropiació de les cases que hi havia a la façana fluvial davant la catedral es van pagar amb diners públics, quasi mig milió d’euros. Denuncien que és poc ètic que el govern sigui el qui decideix quines activitats es fan a la plaça de la catedral o a quins col·lectius se’ls dona permís per dur-les a terme. 


La contestació del consistori, a la petició feta per l’Assemblea sobre el lloc on dur a terme la celebració, va ser clara: l’espai en concret només pot ser utilitzat pel Bisbat i per l’Ajuntament. Davant aquesta resposta desfavorable, el col·lectiu feminista instarà els partits polítics de l’oposició perquè duguin al ple aquesta problemàtica i que demanin explicacions al govern municipal. No se sap d'acord amb quina ordenança o acord municipal se’ls donava aquesta resposta. Conclouen que l’espai públic no pot ser usurpat a la gent i que fets com aquest s'han de denunciar. Entenen que és una decisió arbitrària i unilateral de part del govern municipal, una decisió gens democràtica i que malauradament va molt d'acord amb el tarannà caciquil i autoritari de l'equip de govern en general, i de l'alcaldia en particular, que pateix la ciutat de Tortosa des de fa molts anys.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació