ERC ratifica la tria de Jaume Graells com a candidat a l'Hospitalet de Llobregat

L'assemblea local dels republicans avala amb el 91% dels vots que l'exregidor del PSC que va denunciar el cas del Consell Esportiu sigui el cap de llista el 2023

Jaume Graells, durant l'assemblea d'aquest dijous.
Jaume Graells, durant l'assemblea d'aquest dijous. | ERC
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:21h
Jaume Graells serà el candidat d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat en les eleccions municipals del 2023, tal com va avançar a finals de maig NacióDigital. Així ho ha ratificat l'assemblea local dels republicans amb un 91% dels vots, després que l'executiva del partit a la ciutat el va proposar com a cap de llista. Graells, que va estripar el carnet del PSC decebut per l"actitud passiva" de la cúpula socialista davant la investigació del cas del Consell Esportiu, va ser el regidor que va denunciar les presumptes irregularitats comeses per companys de l'equip de govern de Núria Marín a l'ens esportiu. Amb el seu fitxatge, ERC s'assegura un cap de cartell amb projecció a la ciutat per pugnar amb l'alcaldessa en el duel electoral de la primavera que ve. Graells acumulava una llarga trajectòria com a militant socialista fins que va deixar l'Ajuntament aquesta primavera.

El ja candidat ha agraït aquest dijous la confiança tant de l'executiva local d'ERC com de la militància republicana. En la seva intervenció a l'assemblea, ha cridat les bases a "sumar" per fer possible un "canvi necessari" a l'Hospitalet. Graells ha volgut subratllar la feina del seu predecessor, Antoni Garcia, per la "feina feta" en "moments complicats".

L'exregidor del PSC se suma al projecte municipalista dels republicans després que el partit presidit per Oriol Junqueras hagi avalat la candidatura d'Ernest Maragall a Barcelona. A l'àrea metropolitana, ERC també té la intenció de jugar la carta de Gabriel Rufián com a cap de llista a Santa Coloma de Gramenet, tal com havia documentat aquest diari. L'estratègia republicana és que Rufián sigui la cara del partit al cinturó metropolità, on ERC aspira a esgarrapar vots al PSC, el seu principal adversari a les municipals del 2019.

En una entrevista publicada en aquest diari a principis de juny, Graells va plantejar que, amb el seu fitxatge pels republicans, pretenia confegir una candidatura "plural" en què pogués mantenir la seva "independència". "Tenim una proposta de govern que parteix de la suma de voluntats i la pluralitat", explicava el ja candidat republicà a l'Hospitalet de Llobregat. En la sortida del PSC, l'exregidor va assenyalar la inacció dels socialistes davant els indicis de presumpta corrupció en la gestió del Consell Esportiu. "No puc militar a un partit que, davant la corrupció, castiga el denunciant", va escriure en una nota pública, en la qual també lamentava que, davant la denúncia dels fets, des del partit es donés "credibilitat" a la versió dels "qui havien comès les irregularitats" mentre a ell se'l "condemnava a l'ostracisme".

En la causa del Consell Esportiu, en fase d'instrucció i en la qual està imputada Marín, també hi figuren com investigats dos exregidors socialistes, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza. Tot i que l'alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona és en el focus de la polèmica, la Fiscalia ha demanat arxivar les acusacions de malversació i omissió del deure de perseguir un delicte. Alcázar i Plaza estan acusats de presumptes delictes de falsedat documental i malversació.