educació

Els mestres tornen a protestar a Barcelona en una vaga parcial amb poc seguiment

Els conductors i els manifestants han viscut moments de tensió a la Gran Via, a la sortida del túnel de Glòries, a primera hora del matí

Els conductors pressionen els mestres | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 2 de juny de 2022 a les 13:11 |
Una protesta de mestres talla la Gran Via de Barcelona dificultant la circulació al túnel de les Glòries. El tall s’ha fet a l'altura del carrer Padilla, fet que dificulta l’entrada i la sortida de vehicles en aquest punt de la ciutat, coincidint en hora punta. Els sindicats educatius han convocat aquest dijous una aturada parcial per protestar contra les polítiques del conseller d’Educació, Josep González Cambray.
  De cara a la setmana que ve hi ha prevista una darrera mobilització el 9 de juny. S’han viscut moments de tensió entre manifestants i conductors. Finalment, aquests darrers – principalment motoristes – han aconseguit obrir el pas i restablir la circulació. Durant la protesta s’han pogut sentir proclames demanant la dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray.


A l'horitzó hi ha una altra vaga de mestres per a la setmana que ve després de la reunió celebrada ahir, amb un resultat prou negatiu per al sector educatiu. USTEC i CCOO van considerar insuficient la nova proposta que els ha fet arribar el Departament d'Educació. La novetat més destacada és el retorn de l'assoliment del primer estadi, un complement de sou per antiguitat, als 6 anys d'exercici, en lloc dels 9 actuals.

En canvi, no s'inclou la reducció d'una hora lectiva prevista en l'últim esborrany per als docents de primària el curs que ve. Treball ha convocat les parts per a dimarts vinent, però de moment els sindicats mantenen la vaga de dues hores d'aquest dijous i la del dia 9. 


Caiguda del seguiment: del 33% a l'1,2%


Els sindicats han convocat fins a nou jornades de vaga aquest curs. La primera, el 15 de març. Les dades de seguiment indiquen una caiguda a mesura que han anat avançant les vagues. Els mestres perden unes 100 euros del sou per cada dia de vaga. Segons dades del Departament, en la primera jornada, la vaga va tenir un 33% de seguiment. La del dia 16, un 15,75%; el dia 17, un 9,8%. La participació cau fins al 6,5% en la vaga en defensa de la immersió, de 23 de març. Torna a repuntar el 29 de març, amb un 9,9%. El 30 de març, el seguiment és del 8,44%. 


La segona onada de mobilitzacions va començar el 17 de març. Aquell dia, el seguiment va ser del 2,1%. La setmana següent, va repuntar fins al 6,2% i en la vaga d'aquest dijous, el seguiment ha estat el més baix: amb només un 1,18%. Queda encara una jornada de vaga prevista, la setmana vinent.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació