Fotografien un exemplar de rorqual comú saltant a la costa de Barcelona

Julia Gostischa, del projecte "Mar a la Vista", aconsegueix captar el salt d'un dels animals més grans del món a 16 quilòmetres de la capital catalana

Un rorqual comú salta a la costa de Barcelona
Un rorqual comú salta a la costa de Barcelona | Mar a la Vista
NacióDigital
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:39h
Un rorqual comú de grans dimensions es va poder fotografiar saltant a 16 quilòmetres de la costa de Barcelona aquest passat dissabte 28 de maig. La imatge es va fer des de l'embarcació O Ría e Ferrol, del projecte Mar a la Vista, que realitza excursions des de Barcelona per poder contemplar aquest animal desconegut i conscienciar sobre la seva conservació.

L'autora de la fotografia va ser Julia Gotischa, membre del projecte, que va poder captar el moment durant una trobada de tres rorquals comuns que es van apropar a l'embarcació. "Aquest comportament és molt difícil d'observar", expliquen a NacióDigital des de Mar a la Vista, i és que els salts dels rorquals són poc freqüents pel seu enorme pes. 
 

La fotògrafa Julia Gotischa captura el salt del rorqual comú Foto: Mar a la Vista



El rorqual comú és, de fet, el segon animal més gran del món i el més gran dels que habiten al mar Mediterrani. Pesa fins a 40 tones i saltar, tal com es va poder veure aquest dissabte, li suposa una despesa important d'energia i ho fa poques vegades. Des de Mar a la Vista apunten a diverses suposicions per justificar el salt: treure's pell morta i paràsits de sobre o actuar per impressionar potencials parelles sexuals, per exemple. 

Arxivat a