Eva Parera, candidata de Valents a l'alcaldia per «alliberar Barcelona»

La regidora lidera una nova marca que vol competir amb PP, Ciutadans i Vox pel vot unionista dur i assegura que "només els delinqüents" són benvinguts a la ciutat governada per Colau

Eva Parera, envoltada d'altres dirigents de Valents aquest dijous
Eva Parera, envoltada d'altres dirigents de Valents aquest dijous | Valents
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:20h
Quan falta un any per a les properes eleccions municipals i dies després que l'alcaldessa Ada Colau ratifiqués la seva voluntat de presentar-se a un tercer mandat, aquest dijous ha estat la regidora Eva Parera qui ha anunciat la seva candidatura en nom de Valents, el partit nou de trinca que lidera. Parera va ser elegida en la llista que va encapçalar Manuel Valls, una coalició entre Barcelona pel Canvi, la marca creada per l'exprimer ministre francès, i Ciutadans. La regidora ha assegurat que ja només queden dotze mesos per "alliberar Barcelona, que porta més d'una dècada patint governs separatistes i populistes". L'act s'ha celebrat al Moll de la Marina de Barcelona.

Parera ha qualificat de "dècada negra" els darrers deu anys de Barcelona, esmentant els ajornaments en la culminació del projecte de la Sagrera, el rebuig a l'ampliació de l'aeroport i les dificultats per configurar una Barcelona metropolitana. En un moment determinat, Parera ha dit que "els delinqüents són els únics que són benvinguts" a Barcelona. Per la seva banda, Joan López Alegre, secretari de comunicació de Valents, ha anunciat que, en cas de victòria, la ciutat passaria "del decreixement al creixement, del grafiti a la neteja, del recel a la reconciliació".  

Valents és una marca nova creada per Eva Parera per aixoplugar militants i quadres procedents d'altres partits unionistes, en especial PP i Ciutadans, aprofitant la fragilitat dels populars i la difícil situació que travessa la formació d'Inés Arrimadas. Recentment, la regidora va abandonar l'escó que tenia al parlament, dins del grup popular, on va ser fitxada per Alejandro Fernández. Quan els partits ja escalfen motors, Parera s'apunta al ball en competència amb PP, Cs i Vox pel vot unionista dur. La voluntat és "alliberar Barcelona". El que no ha dit és si vol entrar per la Diagonal.