USTEC crida el personal laboral dels centres a sumar-se a la vaga

El sindicat demana "continuar pressionant" el Departament d'Educació de cara a les properes aturades

La coordinadora del personal laboral d'USTEC-STEs, Anais López; la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, i la delegada de personal laboral Lídia Utrilla
La coordinadora del personal laboral d'USTEC-STEs, Anais López; la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, i la delegada de personal laboral Lídia Utrilla | ACN
24 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:28h
Aquest dimecres els sindicats de mestres tornen a la vaga. Després de les cinc aturades del març i d'una vaga parcial la setmana passada, els docents de Catalunya paren tot el dia per exigir un canvi de rumb en les polítiques educatives del Departament d'Educació i també la reversió de les retallades i millora de les condicions laborals. La protesta, que aglutina tots els principals sindicats, també reclama preservar el model d'immersió lingüística en un moment d'ofensiva dels tribunals i mentre els partits negocien a contrarellotge per mirar d'assolir un pacte que doni resposta al 25% de castellà. 

Aquest dimarts, el sindicat USTEC ha fet una crida al personal laboral -educadors d'educació especial o tècnics d'educació infantil, entre altres- a sumar-se als docents en les properes jornades de vaga convocades. El sindicat considera que el personal laboral és "invisible" per al Departament i el reivindica com a "imprescindible" per a la comunitat educativa. En una roda de premsa, la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha previst que la vaga d'aquest dimecres tindrà menys seguiment que les anteriors del març sobretot perquè es troben a finals de curs, però ha advertit que la "indignació és la mateixa" i ha demanat "continuar pressionant" davant de la "dinàmica impositiva" de la conselleria.

El personal laboral engloba figures com auxiliars d'educació especial; educadors d'educació especial; tècnics d'educació infantil; integradors socials; fisioterapeutes i audioprotesistes dels serveis educatius; també, educadors, cuiners, netejadores i conserges de llars d'infants gestionades pel departament i el personal laboral docent (no funcionaris).

El curs acabarà amb mobilitzacions i els sindicats tenen previstes més vagues de cara al juny. El dia 2 hi haurà una aturada parcial, de 8 a 10 del matí, i el dia 9 n'hi haurà una altra de tot el dia. Els representants dels treballadors també tenen sobre la taula l'opció d'una vaga indefinida a bans d'acabar el curs si el Departament no té en compte les seves demandes. Per la seva banda, Educació insisteix que ja s'han fet concessions als sindicats i que bona part de les seves demandes s'estan aplicant o està previst que s'apliquin. D'altres, com ara la reducció d'una hora lectiva a Primària i Secundària, són pressupostàriament i tècnica impossibles de dur a terme el curs vinent, i així s'ha traslladat als sindicats.