Ucraïna guanya el festival d’Eurovisió amb un himne de resistència contra Rússia

La representant d'Espanya, Chanel Terrero, ha aconseguit la millor posició dels darrers 25 anys amb la cançó 'Slomo'

Ucraïna ha guanyat el festival d’Eurovisió
Ucraïna ha guanyat el festival d’Eurovisió | Eurovision
NacióDigital
14 de maig del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:54h
El festival de música més important d'Europa incorpora un nou guanyador a la seva llista: és Ucraïna, que s'endú a casa el micròfon de vidre de l'edició de 2022. 


Milions de televisions europees han seguit la gala d'enguany, ​que s'ha celebrat aquest dissabte a la nit a la ciutat italiana de Torí. La Kalush Orchestra, 66ena premiada d'Eurovisió, ha fet una actuació molt emotiva amb un himne de resistència contra l’invasor rus, Stefania, que ha enamorat el públic. L’obra del grup ucraïnès és un homenatge a les mares dels combatents en la guerra.

Amb tot, els ucrainesos han aconseguit fer bones les prediccions de les cases d'apostes, que els assenyalaven com els principal favorits. Segons dades recollides per Eurovision World, Suècia, Regne Unit i Espanya tancaven el rànquing de candidates millor posicionades. I, de fet, en aquest sentit les apostes tampoc anaven mal encaminades.

La representant espanyola, Chanel Terrero, ha fet història amb 459 punts, una xifra que no es veia des del 1995. La d'Olesa de Montserrat i el seu SloMo firmen el millor resultat en 25 anys, en una actuació plena d'energia, ball, llums i sensualitat que ha enlluernat l'audiència.