GASTRONOMIA

Dues pizzeries de Barcelona, entre les deu millors d'Europa

Massa mare, farines ecològiques i embotits casolans, el secret de l'èxit

per L.G., Barcelona, Catalunya | 14 de maig de 2022 a les 10:20 |
La pizzeria Balmesina de Barcelona, una de les 50 millors d'Europa | La Balmesina
Com és habitual, la revista 50 Top Pizza ha publicat el seu rànquing anual de les millors pizzeries d'Europa -sense comptar les que es fan a Itàlia-. I hi ha presència catalana. Dos coneguts establiments de Barcelona en formen part, i a la part ben alta, ja que es troben entre les deu primeres posicions. 

En concret, es tracta de la Sartoria Panatieri i de la Balmesina. En el cas de la primera, ha quedat en cinquè lloc, i en el de la segona, en desena posició. La Sartoria Panatieri té dos locals a la capital catalana: un a l'Eixample i un a Gràcia. Els creadors són Rafa Panatieriue i Jorge Sastre, que anteriorment han treballat per als germans Roca, i van obrir el primer local a Barcelona el 2018. "Són matèries primeres, totes locals i molts cops orgàniques". També han valorat l'ús d'embotits casolans perquè, diuen, "són molt recomanables".


La pizzeria Balmesina apareix al llistat per quart any consecutiu, i només en fa cinc que la van obrir al carrer Balmes. Utilitzen farines ecològiques no refinades i  massa mare amb llargues fermentacions. La pizzeria també ha estat reconeguda el passat any com una de les millors de l'Estat per la seva Napolitana.

La primera plaça se l'ha guanyada una pizzeria de París, Peppe Pizzeria; la segona és per Fratelli Figurato,  una pizzeria madrilenya, i la tercera, 50 Kalò London, una pizzeria del Regne Unit.






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació