Els sindicats d'educació reactiven les mobilitzacions: manifestació el 14 de maig

S'oposen a les polítiques del Departament d'Educació i reclamen que es destini un 6% del PIB a l'educació

04 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:28h
Els sindicats convoquen una nova manifestació
Els sindicats convoquen una nova manifestació | USTEC
Noves mobilitzacions a l'horitzó. Els sindicats d'educació USTEC, Intersindical, Professors de Secundària, CGT, Sindicat d'Estudiants i aFFaC han convocat una manifestació el proper dissabte 14 de maig a les 12 del migdia a la Plaça Universitat per denunciar les polítiques del Departament d'Educació, exigir la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez Cambray i reclamar una educació pública i de qualitat i que es destini un 6% del PIB a l'àmbit educatiu.

La manifestació serà el plat fort d'una jornada de mobilització, que comptarà amb dinar, xerrades, debats i concerts. Tot plegat, pocs dies després de trencar-se les negociacions entre representants dels treballadors i el Departament, que denuncia que els sindicats fa setmanes que no es presenten a la taula de negociació. 

Entre les demandes hi ha la retirada de l'ordre d'avançament del calendari lectiu i el nou currículum, el restabliment de l'horari lectiu d'abans de les retallades i que es redueixin dues hores lectives al personal major de 55 anys, l'eliminació progressiva dels centres privats que no donin resposta a les necessitats d'escolarització, que es doti el sistema dels recursos necessaris per fer-lo "inclusiu", l'estabilització real del personal interí i el compromís del Departament en la defensa de la immersió lingüística. També que es dugui a terme una negociació "real" entre Educació i els sindicats.

Les organitzacions consideren que Cambray "menysprea" la comunitat educativa i té una actitud "impositiva i autoritària", i que el Departament no vol una "negociació real" amb els representants dels treballadors. "Cal que fem front a un Departament autoritari; la nostra paciència s'ha acabat", adverteixen en un comunicat. Per tot plegat, reprenen el fil de les mobilitzacions que van començar al març -amb cinc jornades de vaga- i convoquen una nova manifestació contra les polítiques del Govern en matèria educativa.