La premsa internacional es fa ressò de l'espionatge a l'independentisme

Mitjans com "The Guardian", "Le Monde" o "Politico" informen sobre l'ús de "Pegasus" per perseguir més de seixanta personalitats vinculades al procés

Quim Torra, Laura Borràs, Roger Torrent i Pere Aragonès
Quim Torra, Laura Borràs, Roger Torrent i Pere Aragonès | ACN
18 d'abril del 2022
Actualitzat a les 23:10h
La premsa internacional també reacciona a l'espionatge a l'independentisme. Mitjans com el britànic The Guardian, el francès Le Monde, o l'especialitzat en política Politico informen sobre l'ús del programari "Pegasus" per espiar més d'una seixantena de líders i personalitats vinculades al procés.
 
Gairebé tots ells coincideixen en destacar que, entre totes les víctimes de l'espionatge, hi ha tres presidents de la Generalitat, i en concret, l'actual, Pere Aragonès, a més d'Artur Mas i Quim Torra. També posen èmfasi que entre els afectats hi ha membres de l'entorn de l'expresident Carles Puigdemont i de l'exvicepresident Oriol Junqueras.
 
El mitjà belga RTBF també informa que els independentistes catalans denuncien Madrid per un cas d'espionatge "massiu". Per altra banda, el mitjà suïs swissinfo explica que líders independentistes han estat investigats a través d'un spyware, citant un col·lectiu de drets, en referència al grup d'experts Citizen Lab, que ha destapat la informació de la mà del The New Yorker. Tot plegat després d'una nova mostra del joc brut de l'Estat contra l'independentisme.