La UEFA ordena tancar part de l'estadi de l'Atlètic de Madrid per salutacions nazis

L'equip madrileny comptarà amb 5.000 seguidors menys al Wanda Metropolitano en el partit contra el Manchester City

Jugadors de l'Atlètic de Madrid, en un partit aquesta temporada
Jugadors de l'Atlètic de Madrid, en un partit aquesta temporada | Europa Press
11 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:52h
La UEFA ha ordenat tancar una part de l'estadi de l'Atlèticde Madrid per les salutacions nazis d'alguns dels seus aficionats en el desplaçament a Manchester per jugar contra el City a l'anada dels quarts de finals de la Champions League. Fins a 5.000 seients quedaran buits al Wanda Metropolitano en la tornada de l'eliminatòria contra l'equip entrenat per Pep Guardiola.

En l'expedient disciplinari que la UEFA ha obert contra l'equip madrileny, es parla d'un "comportament discriminatori dels seus seguidors", fent referència als vídeos que s'han enregistrat en què es veu a ultres de l'equip fent salutacions feixistes a l'Etihad Stadium. A més del tancament parcial, a l'estadi també hi haurà de lluir una pancarta que digui "#NoToRacism".

En el partit, el City va vèncer per un a zero als del Cholo Simeone, que aquest dimecres buscaran revertir l'eliminatòria. Precisament l'entitat s'ha posicionat considerant "totalment desproporcionada" la sanció, i adverteixen que serà "impossible d'executar". El club indica que no sap quin criteri cal seguir per decidir quins 5.000 aficionats no entren a l'estadi.

Per això, des del mateix Atlètic de Madrid asseguren haver activat els seus serveis jurídics perquè presentin un recurs a la decisió del màxim òrgan del futbol europeu. El club també reitera la seva col·laboració amb la policia per "erradicar aquesta mena de conductes" i la seva "inflexibilitat" per sancionar qui comet aquestes accions.