La CUP es mou per «blindar» la immersió lingüística

La formació registra una proposició de llei al Parlament perquè el català sigui l'única llengua vehicular i no es discrimini els centres per raó de projecte lingüístic

El secretari tercer de la mesa, Carles Riera, la setmana passada a l'hemicicle del Parlament
El secretari tercer de la mesa, Carles Riera, la setmana passada a l'hemicicle del Parlament | ACN
23 de març del 2022
Actualitzat a les 19:38h
La CUP ha presentat una proposició de llei per "blindar" la immersió lingüística. Segons ha informat la formació, la proposta compta amb l'aval de la comunitat educativa i s'ha traslladat a una majoria de sindicats de l'àmbit educatiu, que aquest dimecres han impulsat una vaga en defensa del model d'escola catalana i contra la manca de respostes per part del Govern.

La CUP ha registrat una proposta de modificació de l'article 14 de la llei catalana d'educació per deixar clar que el català "és l'única llengua vehicular" i per fer complir el principi d'igualtat i no discriminació per raó de projecte lingüístic entre els centres educatius. "El Govern ha deixat soles les direccions dels centres fent front a l'atac del poder judicial i d'organitzacions contràries a la immersió", denuncien els anticapitalistes. 

La formació donarà aquest dijous més detalls sobre aquesta proposta, en una roda de premsa amb Carles Riera, Dolors Sabater i Nogay Ndiaye. En un comunicat, han dit que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ratificada pel Tribunal Suprem, vulnera la normativa en matèria lingüística i educativa i "posa en perill la immersió". En aquest sentit, han celebrat l'èxit de la vaga d'educació.

Els anticapitalistes reclamen que s'impulsi una "política lingüística" que ajudi a normalitzar el català i faciliti l'aprenentatge de la llengua a tot l'alumnat i garanteixi el compliment de la immersió. En la sessió de control d'aquest matí al Parlament, Ndiaye ha estat molt crítica amb el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, i ha demanat al president, Pere Aragonès, la seva destitució.