Dades

On pots comprar avui la gasolina més barata de la teva comarca?

Consulta en mapes i una taula interactives quines benzineres ofereixen cada dia preus més competitius a prop teu


Cada bola simbolitza una benzinera i es troben en verd aquelles amb la gasolina 95 amb un preu inferior a la mediana comarcal, en vermell les que el tenen superior i en gris les que no venen aquest carburant. Clicant sobre cadascuna d'elles, pots consultar tota la seva informació, tant la marca, el municipi, l'adreça, l'horari, el preu de cadascun dels carburants que s'hi venen i la data de l'última actualització de les dades. També pots fer zoom per seleccionar millor l'estació o per veure la situació exacta en què es troba sobre el mapa. Per consultar el mateix mapa però amb els colors relatius al preu del dièsel, has de clicar a la pestanya inferior.

Cada bola simbolitza una benzinera i es troben en verd aquelles amb el dièsel amb un preu inferior a la mediana comarcal, en vermell les que el tenen superior i en gris les que no venen aquest carburant. Clicant sobre cadascuna d'elles, pots consultar tota la seva informació, tant la marca, el municipi, l'adreça, l'horari, el preu de cadascun dels carburants que s'hi venen i la data de l'última actualització de les dades. També pots fer zoom per seleccionar millor l'estació o per veure la situació exacta en què es troba sobre el mapa.


El preu de l'energia està superant llindars fins fa poc inimaginables. I entre totes les fonts afectades, es troba la gasolina, afectada també per la guerra a Ucraïna, per bé que el seu cost ja venia batent rècords abans que s'iniciés l'atac rus. Més enllà de les mesures preses per reduir el cost d'omplir el dipòsit -entre les quals destaca la bonificació de 20 cèntims per litre-, una bona mesura passa per analitzar bé on es pot omplir el dipòsit de forma més barata -o menys cara- abans d'engegar el motor.

Els mapes inicials d'aquesta notícia hi pretenen ajudar, mostrant interactivament el preu de tots els tipus de combustibles disponibles a cadascuna de les benzineres del país. De forma senzilla, es pot observar amb un sol cop d'ull quines d'elles ofereixen preus per damunt de la mitjana comarcal i quines els tenen per sota, tant pel que fa a gasolina 95 com dièsel, els dos més usats. D'aquesta manera, es pot preveure sense massa esforç a quina estació propera aturar el vehicle per estalviar part de la factura. Apareixen les dades, en tot cas, tal com es mostraran en la informació de cada benzinera i serà sobre aquest preu que s'hi aplicarà el descompte de 20 cèntims per litre, o superior en el cas de Repsol, Cepsa i BP.


Fins i tot en alguns casos, gasolineres molt properes presenten preus molt diferents. Els mapes següents identifiquen concretament aquelles que estan a menys de 500 metres de distància i, malgrat això, el seu cost és diferent en 10 cèntims per litre, com a mínim. Pot semblar poc, però, per a un dipòsit normal de 50 litres, això pot equivaldre a estalviar cinc euros cada cop que s'omple. Per facilitar-ne la comparació, aquesta informació sí que inclou les rebaixes base aplicades per les tres grans companyies, propietàries de la meitat d'estacions catalanes, i s'ha descartat tenir en compte aquelles que no aporten dades de preus des de fa més de quatre dies, ja que podrien estar desfasats.
 

Mostra-ho a pantalla completa


Les benzineres marcades en verd són aquelles amb el preu de la gasolina 95, com a mínim, 10 cèntims/litre més barat que d'altres estacions a menys de 500 metres de distància, les quals estan marcades en vermell. Clicant sobre cadascuna d'elles, pots consultar tota la seva informació, tant la marca, el municipi, l'adreça, el preu del carburant, la diferència màxima respecte una benzinera propera i la distància respecte aquesta. També pots fer zoom per seleccionar millor l'estació o per veure la situació exacta en què es troba sobre el mapa.

Els preus no inclouen els 20 cèntims per litre de descompte del govern espanyol, però sí els 10 cèntims per litre extres anunciats per Repsol, Cepsa i BP, per fer més realista la comparativa amb la resta d'estacions (cal tenir en compte, però, alguns dels condicionants d'aquesta rebaixa a cada lloc). Pel que fa a Galp, també ofereix en general 10 cèntims extres de descompte, però només fins a un màxim de 3 euros, així que la rebaixa s'ha ponderat i s'ha comptabilitzat la que correspondria a un descompte de 3 euros omplint un dipòsit de 50 litres, és a dir, 0,06 euros el litre. Cal tenir en compte, per tant, que el descompte relatiu per litre en aquestes estacions serà superior en cas que la compra que s'hi faci sigui de menys de 50 litres.

Per consultar el mateix mapa però amb els colors relatius al preu del dièsel, has de clicar a la pestanya inferior.

Mostra-ho a pantalla completa


Les benzineres marcades en verd són aquelles amb el preu del dièsel, com a mínim, 10 cèntims/litre més barat que d'altres estacions a menys de 500 metres de distància, les quals estan marcades en vermell. Clicant sobre cadascuna d'elles, pots consultar tota la seva informació, tant la marca, el municipi, l'adreça, el preu del carburant, la diferència màxima respecte una benzinera propera i la distància respecte aquesta. També pots fer zoom per seleccionar millor l'estació o per veure la situació exacta en què es troba sobre el mapa.

Els preus no inclouen els 20 cèntims per litre de descompte del govern espanyol, però sí els 10 cèntims per litre extres anunciats per Repsol, Cepsa i BP, per fer real la comparativa amb la resta d'estacions. Pel que fa a Galp, també ofereix en general 10 cèntims extres de descompte, però només fins a un màxim de 3 euros, així que la rebaixa s'ha ponderat i s'ha comptabilitzat la que correspondria a un descompte de 3 euros omplint un dipòsit de 50 litres, és a dir, 0,06 euros el litre. Cal tenir en compte, per tant, que el descompte relatiu per litre en aquestes estacions serà superior en cas que la compra que s'hi faci sigui de menys de 50 litres.


Aquesta informació es pot consultar també a la taula interactiva següent. Igualment, aquesta permet filtrar els preus per comarca i, en aquest cas, també per municipi, per si es disposa de diverses gasolineres properes, sobretot en el cas de les ciutats. De la mateixa, es pot consultar a quines es trobarà un preu més elevat de sense plom 95 o de dièsel, reordenant les columnes respectives, abans o després de filtrar els resultats.


Com en el cas del mapes inicials, però, és important verificar l'última data d'actualització de les dades en aquella estació, per evitar sorpreses desagradables en cas d'una eventual pujada recent i encara no notificada al registre central del Ministeri per a la Transició Ecològica, d'on s'extreu la informació. Tots els mapes com la taula, en tot cas, s'actualitzaran pràcticament cada dia amb les últimes dades disponibles.
 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació