Ucraïna denuncia que un bombardeig rus ha destrossat un hospital infantil a Mariúpol

Zelenski qualifica l'atac d'"atrocitat" i demana "tancar el cel" per poder aturar les morts

La ciutat de Mariúpol, afectada pels bombardejos russos
La ciutat de Mariúpol, afectada pels bombardejos russos | Europa Press
Lluís Girona
09 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:13h
La guerra a Ucraïna segueix afectant estructures clau per garantir la vida de civils. Ucraïna ha denunciat aquest dimecres que un bombardeig aeri de l'exèrcit rus ha destrossat un hospital infantil a Mariúpol. Segons ha detallat l'Ajuntament de la ciutat, les conseqüències material són "immenses" mentre que encara es desconeix el nombre de morts i ferits.

El mateix president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha compartit un vídeo de l'atac a través del seu compte de Twitter. "Atac directe de les tropes russes contra l'hospital de maternitat. Els nens estan sota les restes", ha explicat el dirigent, que ha definit l'acte d'"atrocitat". "Fins quan el món serà còmplice ignorant el terror. Tanqueu el cel. Atureu les morts", ha detallat Zelenski, que també creu que el món "té poder" però està "perdent humanitat". 
 
També s'ha pronunciat sobre la qüestió l'assessor del president ucraïnès, Mykhailo Podoliak, que ha lamentat que Mariúpol "està sent esborrat per les bombes de l'exèrcit rus davant dels nostres ulls". També a Twitter, Podoliak ha afegit: "Dones embarassades i nens sota la runa. En lloc de noves vides, morts. No n'hi ha prou per tancar el cel d'Ucraïna? No és prou argument per aturar la matança?".

L'atac és un més dels molts que ha rebut Mariúpol des de l'inici de la guerra, però especialment en els últims dies d'ofensiva russa. L'aigua i el menjar escassegen des de fa dies i l'escenari, segons Creu Roja, és "apocalíptic". La ciutat forma part d'un dels corredors humanitaris per evacuar civils, que fins ara han funcionat de forma intermitent, i que teòricament estan funcionant aquest dimecres de les 9 a les 21 hores.