Josep Rius serà el nou portaveu de Junts en substitució d'Elsa Artadi

Vicepresident del partit i figura de la màxima confiança de Puigdemont, va preferir no formar part de l'actual Govern i ocupa plaça com a diputat al Parlament des d'aquesta legislatura

Josep Rius i Elsa Artadi, diputats i vicepresidents de Junts.
Josep Rius i Elsa Artadi, diputats i vicepresidents de Junts. | Junts
07 de març del 2022
Actualitzat a les 14:59h
Relleu en la plaça de portaveu a Junts. Josep Rius, vicepresident de la formació i diputat, assumirà aquesta responsabilitat en substitució d'Elsa Artadi, que se centrarà en la seva tasca com a candidata a l'alcaldia de Barcelona. Així ho ha explicat la mateixa Artadi en la roda de premsa posterior a l'executiva d'aquest dilluns, en la qual ha assenyalat que la seva prioritat és la campanya de les municipals del 2023. "Sabeu que és una feina que he fet amb molt de gust, però ara és el moment de prendre la decisió", ha apuntat la també vicepresidenta de Junts, que ja ha estat escollida sense rivals per liderar el cartell a la capital catalana. Artadi ha aprofitat per recordar que també va ser una decisió "molt difícil" no entrar a formar part de l'actual Govern com a vicepresidenta.

Rius també va optar per quedar-ne fora i centrar-se en la seva tasca com a diputat. Es tracta d'un dirigent de la màxima confiança de Carles Puigdemont, president del partit: en va ser cap de gabinet en la legislatura de l'1-O, i forma part del seu cercle més reduït. També va formar part de la primera alineació catalana de la taula de diàleg, celebrada a Madrid el 26 de febrer del 2020, i gaudia de bona interlocució amb la Moncloa a través de la figura d'Iván Redondo, excap de gabinet de Pedro Sánchez. Rius va dirigir l'oficina de Quim Torra en els primers compassos de la seva presidència, però va acabar plegant per convertir-se en director general d'Anàlisi i Prospectiva.

Quan es va obrir el procés de primàries per fer les llistes de Junts, Rius va presentar-s'hi i va obtenir plaça entre els vuit primers d'una candidatura encapçalada per Puigdemont i Laura Borràs. La decisió d'Artadi ha estat debatuda prèviament amb l'expresident, amb la presidenta del Parlament i també amb el secretari general de la formació, Jordi Sànchez. Pel que fa al futur congrés del partit, que s'hauria de celebrar estatutàriament aquest estiu, no ha volgut clarificar si s'obrirà el meló dels càrrecs. Pràcticament des que va néixer el partit, el debat sobre els lideratges ha estat ben viu a la formació.
Arxivat a