Casado i Ayuso esquerden el PP entre acusacions mútues

El president del PP reclama a la presidenta madrilenya que aclareixi la comissió que va rebre el seu germà, un pagament que la líder de la comunitat ara reconeix que va existir "però va ser legal"

Casado i Ayuso creuen declaracions a la COPE
Casado i Ayuso creuen declaracions a la COPE | Europa Press
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:55h
El conflicte fratricida obert a les entranyes del Partit Popular no té cap perspectiva de finalitzar. El president de la formació, Pablo Casado, ha trencat el seu silenci després de les incendiàries declaracions d'Isabel Díaz Ayuso. Lluny de mantenir-se conservador i reservat en les seves opinions, el cap de l'oposició al Congrés dels Diputats ha avivat les flames de la guerra amb Ayuso reclamant-li explicacions i donant nova informació sobre el cas del suposat cas irregular de contractació del germà de la presidenta madrilenya. La sorpresa del matí ha arribat minuts després de finalitzar l'entrevista de Casado a la COPE, quan Isabel Díaz Ayuso ha aparegut per respondre totes les acusacions del president del seu propi partit.

Per la seva banda, Casado ha assenyalat que el dossier sobre el germà d'Ayuso pel suposat cobrament de comissions en un contracte sanitari sobre mascaretes no va ser enviat pel govern espanyol, un fet que Ayuso ha desmentit i ha remarcat la situació contrària. "Des de la Porta del Sol se'ns comunica que li han dit a Moncloa que els ho hem passat des de Gènova. És fals", ha sentenciat a l'entrevista que ha realitzat al programa Herrera a COPE. La presidenta madrilenya, en canvi, sí que confirma la trobada entre ella i el líder popular però des d'una perspectiva diferent: "En aquesta reunió em diu que Moncloa els hi ha donat aquesta informació". A més, Ayuso ha acusat Gènova de "moure" la informació sobre aquest presumpte contracte irregular.

El ball de bastons ha basculat cap al secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, assenyalat per la presidenta del govern de Madrid. "La informació de Moncloa prové del secretari general", ha revelat. La mateixa Ayuso carrega amb força contra Casado i Teodoro Garcia Egea: "Que es dubti de la meva honorabilitat des del meu propi partit i hagi de sortir a defensar-me és el que em fa més mal. M'imputen mitges veritats". Sense rebaixar el to i anticipant-se a una possible nova resposta d'Ayuso, Casado ha revelat diverses informacions que aporten novetats al cas que obre escletxes al PP.

El líder del PP ha xifrat de manera exacta la suposada comissió que va cobrar el germà d'Ayuso en una contractació irregular que investiga el partit i les administracions de la comunitat. Segons Casado són 286.000 euros, una xifra de la qual, insisteix, ha de donar explicacions la líder del PP. En referència als suposats espionatges o a la contractació de detectius per seguir la líder madrilenya, Casado ha estat contundent: "És rotundament fals. I si algú ho ha fet, serà destituït del partit".

En aquesta línia, Casado ha posat un exemple de què faria ell si fos president del govern, situació en el que considera que ell mateix "no permetria que el seu germà cobrés 300.000 euros per un contracte assignat al consell de ministres". "Ningú ha defensat més a Espanya Ayuso que jo. Però cal vetllar per l'exemplaritat", ha sentenciat. "Estic molt sorprès i molt decebut, però amb la consciència molt tranquil·la. Lamento molt tot el que està passant i sóc conscient del mal que això fa al partit", ha començat Casado, a l'entrevista a la COPE on ha trencat el seu silenci. El popular ha reblat, de manera categòrica, que creu que el va passar ahir "és una cosa que no es mereix personalment". "Jo mai he retirat el meu suport a Ayuso", ha volgut recordar.

Feijóo demana pau
El president de Galícia i baró regional del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat al líder del seu partit, Pablo Casado, que s'assegui a parlar amb Isabel Díaz Ayuso després de la polèmica pel suposat espionatge al germà de la presidenta madrilenya perquè no sigui necessari "arribar a un congrés per solucionar un problema".

"Tots estem amb Casado, però aquest assumpte ha de resoldre'l asseient-se amb Ayuso i donant-li una solució al partit, perquè el partit no mereix la situació en què està en aquest moment", ha traslladat en una entrevista a esRadio