Detinguts un tinent d'alcaldia de Cornellà del PSC, un exregidor i nou persones més

La UDEF també entra al Consell Esportiu del Baix Llobregat en unes actuacions relacionades amb les irregularitats al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat

Un agent de la policia davant l'Ajuntament de Cornellà aquest dilluns durant els escorcolls
Un agent de la policia davant l'Ajuntament de Cornellà aquest dilluns durant els escorcolls | ACN
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:46h
La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional espanyola s'ha personat aquest dilluns a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i a la seu del Consell Esportiu del Baix Llobregat per fer-hi escorcolls en relació a les irregularitats que s'estan investigant en el Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat. Durant la jornada, s'ha detingut el tinent d'alcaldia d'Economia, Sergio Fernández (PSC), un exregidor d'esports i nou persones més, entre els quals vuit tècnics municipals, segons Efe.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que el jutjat d'instrucció 4 de Cornellà ha dut a terme aquest matí dues entrades i escorcolls en el marc de la causa -declarada secreta- oberta pels delictes de prevaricació, malversació de fons públics i frau a administració. El procediment deriva de la causa que s'instrueix al jutjat d'instrucció 2 de l'Hospitalet, que investiga el cas del Consell Esportiu d'aquesta ciutat.

En primera instància, la UDEF s'ha emportat cinc treballadors emmanillats de l'edifici de la Regidoria d'Esports, que està a 100 metres del consistori, tot i que hores més tard aquesta xifra s'ha elevat fins a onze, incloent-hi els dos càrrecs polítics. D'aquests, quatre està previst que passin a disposició judicial properament, i els agents s'han emportat també un parell de caixes amb documentació.

En un comunicat, l'Ajuntament ha mostrat la "màxima tranquil·litat" respecte l'acció i ha assegurat que els contractes "es van tramitar i aprovar d'acord amb el procediment legal establert". Igualment, el consistori s'ha mostrat plenament convençut de "l'honestedat" de les persones vinculades al consistori que estan sent investigades i confia en què el procediment judicial "confirmarà la seva innocència".

Les investigacions de la UDEF ja han fet aflorar irregularitats en relació amb un contracte firmat pel Consell Esportiu de l'Hospitalet amb l'Ajuntament de Cornellà, ja que l'ens esportiu hauria falsificat una acta de la comissió directiva per formalitzar un aval necessari per segellar l'acord. Aquesta entesa, de fet, no s'hauria notificat inicialment ni a la junta ni a l'assemblea del Consell Esportiu de l'Hospitalet, així com tampoc al consistori de la ciutat. La jutge d'instrucció del cas va proposar crear una peça separada arran d'aquestes revelacions, i es va inhibir en favor del jutjat de Cornellà, que és qui ha ordenat les entrades i escorcolls d'aquest dilluns.

Segons fonts de la investigació, aquesta irregularitat va portar la Policia Nacional espanyola a indagar en l'Ajuntament de Cornellà i en el Consell Esportiu del Baix Llobregat, descobrint altres gestions sospitoses de constituir delicte, encara que ja no relacionades directament amb el nucli del cas inicial de l'Hospitalet de Llobregat. L'operació d'aquest dilluns tindria com a objectiu recollir informació d'aquestes altres irregularitats que esquitxen per ara dos municipis històricament governats pel PSC.

En la peça principal de la causa hi ha prop d'una quinzena d'investigats, entre els quals l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i un altre regidor i primer secretari del PSC a l'Hospitalet, Cristian Alcázar, tot i que també la interventora de l'Ajuntament i diversos funcionaris i membres del Consell Esportiu. El cas va esclatar el juny del 2020 i, des de llavors, han aparegut noves revelacions com que l'ens esportiu va pagar actes electorals dels socialistes o les recents investigacions sobre l'impacte a altres administracions i entitats.