L'Espanyol es nega a posar «Els Segadors» abans del derbi de diumenge amb el Barça

El Palau de la Generalitat havia demanat repetir el protocol seguit en els partits que Pere Aragonès va presidir al Camp Nou i Montilivi, però el club blanc-i-blau descarta atendre les recomanacions

Vicente Moreno i Xavi Hernández, aquest divendres
Vicente Moreno i Xavi Hernández, aquest divendres | FCB
11 de febrer del 2022
Actualitzat el 14 de febrer a les 9:40h
Els Segadors no sonaran per la megafonia de l'RCDE Stadium en el derbi d'aquest diumenge al vespre entre l'Espanyol i el Barça. El club blanc-i-blau s'ha negat a atendre les peticions del Palau de la Generalitat, que havia demanat repetir el protocol seguit en les dues altres ocasions que Pere Aragonès havia presidit, des de la llotja, un partit de futbol amb presència d'equips catalans.

Amb Aragonès a la tribuna, l'himne nacional de Catalunya va precedir el clàssic de Lliga entre el Barça i el Madrid del 24 d'octubre del 2021, i també va sonar abans del duel benèfic a favor dels malalts d'ELA que el 16 de gener d'aquest any van diputar exjugadors del club blaugrana i el Girona a l'estadi de Montilivi, promogut amb finalitats solidàries per Juan Carlos Unzué.

La negativa de l'Espanyol, raonada amb l'argument que el protocol del club no ho contempla -segons les fonts consultades per NacióDigital-, ha estat rebut amb "sorpresa" pel Govern de la Generalitat, que ha expressat contrarietat per la resposta oficial rebuda per part de l'entitat. No s'esperen canvis d'aquí a diumenge al vespre a l'estadi de Cornellà-el Prat.

La presència d'Els Segadors en partits de competició oficial al Camp Nou s'ha recuperat en la segona etapa de Joan Laporta a la presidència del Barça, tal com havia passat en el seu primer mandat al club. En les temporades en què Josep Maria Bartomeu va dirigir l'entitat, l'himne nacional va perdre protagonisme. Quan Laporta el va recuperar en l'últim duel amb el Madrid, la tardor passada, feia sis anys que el Barça no el feia sonar coincidint amb la presència a la llotja del president de la Generalitat.