El Govern finançarà les extraescolars de tots els alumnes durant el setembre

Educació assegura que es pagaran les activitats de 15h a 16:30h de manera gratuïta, en el marc del nou canvi de calendari

Cambray assegura que la cobertura
Cambray assegura que la cobertura | Gala Espín
11 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:30h
Nou anunci transcendental de cara al nou curs escolar. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha revelat que el Govern de la Generalitat pagarà les extraescolars de tots els alumnes catalans durant el setembre. Aquesta proposta arriba per "pal·liar" les conseqüències del nou canvi de calendari, que afectarà la conciliació de molts pares i mares. La jornada intensiva, que començarà el 5 de setembre, només afectarà les classes d'educació infantil i primària, que seran de 9h a 13h. A l'ESO, Batxillerat i FP, l'horari serà l'habitual durant el setembre. 

Cambray, que ha abordat diverses temes d'actualitat en una entrevista a Els Matins de TV3, ha assegurat que els nens i nenes faran el mateix horari que fan fins ara "amb cobertura i gratuïtat durant tot el setembre". Preguntat per què no havien parlat amb tothom a l'hora de preparar aquest canvi de calendari des del Departament d'Educació, Cambray ha assegurat que "han tingut converses amb tothom".

En aquest sentit, el conseller ha reafirmat el compromís de l'executiu català per dur a terme "una transformació ambiciosa del sistema educatiu català". "Això implica prendre decisions", ha reblat el conseller, davant la reticència de la nova mesura per part de les associacions educatives.

En aquest sentit, ha recordat: "Si nosaltres haguéssim posat a debat obrir les escoles durant la pandèmia, no s'hauria dut a terme". Preguntat per com han gestionat des del Departament la sentència del 25% en castellà a les aules, el conseller ha respost que "hi han donat resposta amb una nova normativa". A més, Cambray ha volgut insistir en el fet que "als instituts no ha existit mai un model d'immersió lingüística". També ha explicat que en totes aquelles aules on s'està aplicant la sentència del 25% en llengua castellana, s'ha col·locat un mestre de reforç.