Els comuns reclamen la dimissió de Laura Borràs

Acusen la presidenta del Parlament d'"enganyar" amb l'escó de Juvillà i assenyalen que "se li ha escapat de les mans" la gestió de la cambra

El diputat d'En Comú Podem, David Cid, en roda de premsa aquest dimarts
El diputat d'En Comú Podem, David Cid, en roda de premsa aquest dimarts | ACN
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:04h
Els comuns reclamen la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El diputat d'En Comú Podem David Cid ha acusat la dirigent de Junts d'haver "mentit i enganyat" amb l'escó del ja exdiputat dela CUPPau Juvillà i considera que se li ha "escapat de les mans" la gestió de la cambra. Segons ha denunciat, Borràs ha "utilitzat" el Parlament com a "plataforma de la seva campanya permanent" contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El grup que presideix Jéssica Albiach considera que no hi ha prou amb què la presidenta doni explicacions sobre el cas Juvillà a porta tancada a la junta de portaveus i reclama que ho faci "amb llums i taquígrafs". Un dels principals retrets que fan és que a la junta de portaveus del dijous de la setmana passada no se'ls va explicar que el diputat cupaire no havia estat convocat al ple en el qual s'havia de votar el seu dictamen. Tant Borràs com la secretària general de la cambra, Esther Andreu, han assegurat que elles no van donar l'ordre de no convocar Juvilla i que tampoc sabien que no havia estat convocat.

Això, ha dit Cid, és "impossible" que passi sense que cap dels dos càrrecs en tinguessin constància, motiu pel qual ha considerat una "presa de pèl" tota l'actuació de Borràs. "El Parlament no pot estar al servei dels interessos electorals de ningú", ha assegurat el diputats dels comuns, que ha emplaçat a ERC i la CUP a retirar-li la confiança amb la qual van permetre que fos presidenta. 

En Comú Podem també ha acusat ERC de votar en contra de la reforma laboral quan en realitat "volia que sortís el sí", motiu pel qual consideren que els republicans tenen una acció política "erràtica". Ha assenyalat també que el president Pere Aragonès es reuneixi només amb els partits independentistes per intentar recompondre "una relació absolutament trencada". Amb tot, han assegurat que exerciran un paper d'"oposició responsable" i no "bloquejaran" els projectes que considerin bons per a la ciutadania, una afirmació que dilueix l'amenaça de retirada de suport al Govern que van fer abans de la votació de la reforma laboral.