Artadi, sense rivals per ser la candidata de Junts a l'alcaldia de Barcelona

La cap de files de Junts es presenta com a alternativa al "model fracassat" que, segons ella, encarnen Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall

Elsa Artadi, en una imatge d'arxiu.
Elsa Artadi, en una imatge d'arxiu. | Junts
27 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:57h

Elsa Artadi ja és la precandidata de Junts a l'alcaldia de Barcelona després que cap altre militant hagi fet el pas per sotmetre's a les primàries. Els militants de la formació a Barcelona podran votar el cap de setmana del 12 i 13 de febrer, i els precandidats tenen temps de presentar-s'hi fins aquest dijous. Artadi, quan va renunciar a formar part del Govern -ho va comunicar a Jordi Sànchez poc després que s'arribés a un acord amb ERC per reeditar la coalició-, ho va argumentar amb l'aposta per ser cap de cartell a Barcelona.

Les enquestes, per ara, els situen per sota dels tres partits que competeixen per la victòria, que són els comuns, el PSC i ERC. Precisament els tres destinataris de les crítiques d'Artadi en el seu vídeo de presentació, gravat a tocar del Palau de la Música. La candidata hi assegurava que la capital catalana "no passa pel seu millor moment", i sostenia que és la "solució" i l'alternativa al "model fracassat" que, segons ella, representen Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall. Una crítica als partits que integren l'equip de govern local -l'alcaldessa, dels comuns, i el tinent d'alcalde, líder del PSC a la ciutat- però també a ERC, que ha col·laborat activament amb l'Ajuntament a l'hora d'aprovar els pressupostos i les votacions més rellevants de la legislatura.

"Som la garantia del canvi", destacava Artadi en el vídeo, durant el qual denuncia la "inseguretat, brutícia i incivisme" que, segons defensa, pateix la ciutat de Barcelona. Entre els problemes de la ciutadania també hi situava les "dificultats per tenir un habitatge digne". Tot això passa, indica la precandidata de Junts, per culpa del "sectarisme" i "incompetència" dels comuns i dels socialistes. "Existeix degradació", ressalta Artadi, que, demana "recuperar l'orgull de ser de Barcelona". "No ens resignem, lluitem cada dia", indica l'exconsellera de la Presidència, que ja va ser número dos de Joaquim Forn als comicis del 2019, en els quals Junts va obtenir cinc regidors.