El Govern es compromet a «no allargar ni un dia més del necessari» el tancament de l'oci nocturn

L'executiu es reuneix aquesta tarda amb el sector, l'únic que es mantindrà sense activitat després de l'aixecament de la majoria de restriccions previsat per dijous a mitjanit

Discoteca al front marítim de Barcelona.
Discoteca al front marítim de Barcelona. | ACN
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:53h
L'oci nocturn no romandrà tancat "ni un dia més del que sigui necessari". Aquest és el compromís que ha verbalitzat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Representants del gabinet català es reuniran aquesta tarda amb el sector per tal d'explicar-los per què han quedat fora de l'aixecament general de les restriccions que es concretarà aquest mateix dijous a mitjanit. La patronal Fecasarm havia reclamat a l'executiu poder obrir abans del 15 de febrer, per tal de funcionar a ple rendiment per la celebració del Mobile World Congress.

A partir d'aquest últim divendres de gener els bars i restaurants, així com els comerços, els recintes esportius i els espais culturals poden recuperar el 100% d'ocupació. Una altra restricció que també caurà aquest divendres és el límit d'obertura fins a les 00.30 hores per a les activitats culturals i la restauració, entre d'altres que es veuen afectades.  El certificat Covid, però, segueix vigent als llocs on fins ara és necessari per accedir-hi. Tot i que els darrers dies el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que s'està estudiant aquesta restricció, per ara no hi ha novetats. 

La velocitat de contagi i la capacitat de transmissió de la variant òmicron, protagonista d'aquesta sisena onada de la pandèmia, han portat Catalunya a superar els dos milions de persones contagiades per Covid-19 des del març del 2020. Una dada que arriba el dia que el Govern anuncia un alliberament en les restriccions per fer front al virus.  En les últimes 24 hores, el Departament de Salut ha declarat 50.967 nous contagis, que ascendeixen la xifra total a 2.036.074. Pel que fa a les defuncions per Covid des de l'inici de la pandèmia, el total és de 25.419, 100 més que en l'última actualització. 

Els hospitals catalans estan a nivells d'ara fa un any, en plena tercera onada. A planta, actualment hi ha 2.838 pacients ingressats (22 més que ahir) i a les UCI hi ha 513 malalts crítics (+7).  El risc de contagi continua disparat i s'enfila 174 punts (6.663), i l'Rt augmenta una centèsima fins a 1,15. El 20,88% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 5.788,48 a 5.902,47 casos per 100.000 habitants i a set dies ho fa de 3.118,52 casos a 3.192,66.