​Un jutge cita com a investigada Colau per unes subvencions

L’alcaldessa de Barcelona hauria ajudat de manera arbitrària entitats afins als comuns, segons l’acusació

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
19 de gener del 2022
Actualitzat a les 8:50h
Ada Colau haurà de declarar el proper 4 de març davant del jutge per un tema vinculat a subvencions i convenis de finançament a entitats afins als comuns, segons publica el diari ABC. L’alcaldessa de Barcelona ho farà en qualitat d’investigada pels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i negociacions prohibides. 

La querella l’ha presentada l’Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática. L’entitat considera que Colau va signar de manera arbitrària, discrecional i recorrent, sense concurrència pública i sense justificar l’interès públic un seguit d’ajudes i acords econòmics amb l’únic objectiu de finançar llocs de treball, activitats i funcionament d’algunes entitats properes al seu partit, com Observatori Desc, Enginyers sense Fronteres, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Segons l’acusació, el sistema de finançament es feia amb contractes menors i subvencions directes que, aparentment, no tenien res a veure amb les competències del consistori.

El jutge instructor ha acceptat la querella i ha citat Colau a declarar com a investigada. A més, ha ordenat que es recullin tots els convenis signats amb les organitzacions afectades.
Arxivat a