D'«apartheid» a nens que «no poden anar al lavabo»: les barbaritats de Casado contra el català

El líder del PP intensifica el conflicte per la llengua amb preguntes absurdes sobre el castellà a l'escola

El líder del PP, Pablo Casado.
El líder del PP, Pablo Casado. | ND
17 de desembre del 2021
Actualitzat a les 21:25h
Pablo Casado hi torna contra el català. El líder del PP ha insistit aquest divendres en "l'assenyalament d'un nen de cinc anys" a Canet de Mar i ha deixat un altre titular dels que ja acostuma a fer diàriament des que va explotar el cas: "A Catalunya hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo als nens que parlen castellà".

"Es pot tolerar que a un nen de cinc anys se li demani apedregar i aïllar a un altre? Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo els nens que parlen en castellà? Es pot tolerar que hi hagi nens que per parlar en castellà al pati se'ls posin pedres a la motxilla? Es pot tolerar que als fills de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional se'ls assenyali i se'ls digui que no es poden integrar?", ha expressat Casado en aquesta bateria de preguntes retòriques.
 
No és la primera sortida de to del cap de l'oposició espanyola en matèria de llengua. El dissabte passat va parlar "d'apartheid lingüístic" a Catalunya i va demanar a Pedro Sánchez "aplicar amb fermesa" la Constitució. "Espanya està patint un cas terrible de segregació lingüística a un nen de cinc anys. No puc entendre com el Govern està assenyalant i perseguint a un nen perquè la seva família vol que se li ensenyi en espanyol", va afirmar Casado.

I és que Casado ja va oferir la seva col·laboració a Pedro Sánchez per aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya i així obligar la Generalitat a fer complir la sentència del Tribunal Suprem sobre el 25% de les classes en castellà a les escoles. El líder del PP va proposar al president socialista fer servir els senadors populars per a poder aplicar, per segon cop, l'article constitucional, que requereix la iniciativa del govern espanyol i la ratificació de la cambra alta.

El cas Canet també va ser el tema del plenari del Congrés dels Diputats aquesta setmana, amb Casado de nou com a protagonista. «Que cony ha de passar a Espanya perquè vostè assumeixi alguna responsabilitat?», es va preguntar llavors el líder del PP, a la vegada que amenaçava el president espanyol amb una denúncia per desobediència si no obligava a aplicar la sentència del 25% en castellà a les aules catalanes.