Casado atia el foc lingüístic pressionat per Ayuso i Vox

El PP endureix el seu discurs contra la immersió i recorre a comparacions amb la lluita pels drets civils als Estats Units

Casado avui junt amb Alejandro Fernández.
Casado avui junt amb Alejandro Fernández.
14 de desembre del 2021
Actualitzat el 15 de desembre a les 9:20h
El cas de l'escola de Canet de Mar ha estat una excusa perfecta perquè el Partit Popular atiï el conflicte lingüístic. La direcció de Pablo Casado considera que la llengua pot ser una bona trinxera en un moment en què ha de reforçar la seva posició davant un Vox que no recula a les enquestes i enfront un Ciutadans que sempre ha fet del combat contra la immersió el seu tema predilecte. Aquest dimarts, Pablo Casado ha estat a Barcelona per reunir-se amb un seguit d'entitats "defensores del bilingüisme" i ha carregat d'intransigència el seu missatge. 

La plana major del PP català ha estat present en l'acte. A més d'Alejandro Fernández, hi era el secretari general de la formació a Catalunya, Santi Rodríguez, el nou president del partit a Barcelona, Manuel Reyes, i l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Cal dir que la trobada amb la cúpula dels populars catalans es produeix just quan són més distants les relacions entre Alejandro Fernández i Génova. 

Casado ha recuperat el llenguatge més bel·ligerant, en una mostra més de les ziga-zagues que han caracteritzat el seu discurs des que va fer-se càrrec del lideratge del partit. El líder conservador va passar d'un missatge radical, en què va arribar a acusar Pedro Sánchez de "tenir les mans tacades de sang" -ho va dir precisament en un acte a Barcelona-, a un to més moderat després del seu "no" a la moció de censura de Vox. Ara, el PP creuen haver trobat un fil que els pot ser beneficiós. Avui han espremut tant com han pogut el tema de la llengua i l'escola, recorrent fins i tot a comparacions delirants. com alguns episodis de la lluita pels drets civils als EUA dels anys seixanta.

Durant les eleccions catalanes del 14-F, fins i tot va dir en una entrevista que li van doldre les imatges de l'1-O. Després de les eleccions madrilenyes, però, amb el triomf rotund d'Isabel Díaz Ayuso, ha endurit el seu discurs, en bona part pressionat per l'ascens fulgurant d'Ayuso en el firmament de la dreta espanyola.        

Des que el debat entorn la llengua s'ha fet més virulent, les declaracions de Casado hana doptat també un to més virulent. Fa uns dies, es preguntava perquè un metge havia de saber català. Després, no va dubtar a emprar el terme "apartheid" per definir el model escolar a Catalunya. Un concepte aquest que avui ha tornat a repetir i que, val a dir, que va emprar per primer cop un antic dirigent del PP català, Alejo Vidal-Quadras, els anys noranta. Un Vidal-Quadras que ha estat recuperat per l'actual direcció dels populars catalans i ha participat en alguns actes electorals recents. Com si en temps d'incertesa, el PP no trobés altra referència que l'ofensiva contra l'escola.  
Arxivat a