El PSC no assistirà a la manifestació en defensa de la immersió a l'escola catalana

Els socialistes argumenten que aquest cap de setmana estaran celebrant el seu congrés i reclamen "no polititzar" la llengua

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, el passat divendres
El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, el passat divendres | PSC
13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:24h
El PSC no participarà a la manifestació convocada per la plataforma Som Escola el pròxim dissabte per defensar el model d'immersió a l'escola catalana. Els socialistes argumenten que estaran defensant el seu congrés extraordinari per rellevar Miquel Iceta per Salvador Illa com a primer secretari i que, per tant, no assistiran a la protesta organitzada com a resposta a la sentència ratificada pel Tribunal Suprem que imposa un 25% de castellà a l'escola. 

"No hi serem perquè estarem al congrés", ha argumentat la presidenta del PSC, Núria Marín, que ha demanat "deixar treballar els mestres" i "no polititzar ni la llengua ni l'escola catalana". En els darrers dies, els socialistes catalans ja havien posat sobre la taula que possiblement no participarien de la manifestació perquè tenen des de fa mesos el congrés fixat al calendari.

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, va reivindicar divendres que no es pot "posar en dubte" el compromís dels socialistes amb el català com a llengua vehicular a l'escola encara que no assisteixin a la convocatòria. Els comuns sí que han confirmat aquest dilluns la seva implicació en la marxa i han advertit els socialistes que "defraudaran" molts dels seus votants si cap dirigent dona suport a la protesta.