El restaurant més antic de Catalunya es lleva amb pintades a la façana

El gerent de Can Culleretes denuncia els fets i lamenta que l'Ajuntament tenia pendent la neteja d'una pintada anterior

1200_1639222317FGLqSc-XsAc4-Nv
1200_1639222317FGLqSc-XsAc4-Nv | Twitter - Carlos Martínez
M.S.
11 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:28h
El restaurant Can Culleretes, al barri Gòtic de Barcelona, s'ha despertat aquest dissabte amb pintades a la façana i a la persiana de l'establiment. Tenint en compte que aquests actes es produeixen diàriament a la ciutat, no seria notícia si no fos en un espai històric. Obert fa més de 230 anys, es tracta de l'establiment de restauració més antic de la ciutat i de Catalunya, i el seu edifici es troba catalogat.

En una piulada, el seu gerent, Carlos Martínez, ha denunciat els fets tot compartint imatges de l'acte vandàlic, que ha invisibilitzat la característica inscripció "1786", l'any en que va néixer el restaurant, que lluïa a la persiana des de feia 15 anys. A més, assegura que les pintades no només han aparegut al local, sino que s'han produït a tot el carrer Quintana.
En declaracions a Betevé, Martínez ha lamentat que l'Ajuntament encara tenia pendent la neteja d'una pintada anterior que els tècnics municipals van ratllar amb pintura d'un color que no és el de la paret. A més, sobre el dibuix de la persiana, pintat fa 15 anys, ha afirmat que intentarà recuperar-lo amb les seves mans.

 
Arxivat a