Avís de Qatar als homosexuals que vagin al Mundial: «Que respectin la nostra cultura»

El director del comitè organitzador del campionat, Nasser Al Khater, assegura que "les mostres d'afecte en públic són creuar una línia"

Organitzadors del Mundial en un estadi
Organitzadors del Mundial en un estadi | Wikipedia Commons
01 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:12h
El director executiu del comitè organitzador del Mundial de futbol del 2022, Nasser Al Khater, ha assegurat aquest dimecres que "l'homosexualitat està prohibida al Qatar, però com en altres països". Si bé el dirigent afirma que "és mentida que els homosexuals se sentin insegurs" al seu país. Amb tot, Al Khater ha demanat als aficionats "respecte cap a la nostra cultura" i ha advertit que les demostracions públiques d'afecte estan "mal vistes, i això s'aplica a tots".

En una tensa entrevista a la CNN, Al Khater ha defensat que la societat de Qatar és "hospitalària i tolerant". "Estic en desacord amb la teva opinió", ha respost a la periodista Amanda Davies, preguntat per la legislació del seu estat contra el col·lectiu LGTBI. "Les mostres d'afecte en públic creuen la línia", ha sentenciat.

Enmig d'un mar de silencis incòmodes, Al Khater ha manifestat que "a Qatar hi viuen heterosexuals i homosexuals" i que "molts aficionats de tot el món són conservadors". "Crec que la gent ho entén, que quan visites un país t'adaptes a la cultura del país", afegeix.