Alexia Putellas guanya la primera Pilota d'Or catalana

La jugadora aconsegueix el reconeixement com a millor futbolista del món després d'una temporada perfecta amb el Barça

Alexia Putellas, amb la Pilota d'Or
Alexia Putellas, amb la Pilota d'Or | Ballon d'Or
29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 23:28h
A Alexia Putellas ja no li queda res per fer. La jugadora del Barça ha coronat una temporada impecable -amb triplet inclòs- amb la Pilota d'Or que l'acredita com a la millor futbolista del món aquest 2021. La migcampista de 27 anys, que ja partia com a favorita, ha superat Sam Kerr, Lieke Martens, Vivianne Miedema i Jennifer Hermoso en les votacions i s'ha convertit així en la primera catalana de la història en obtenir el guardó.

Amb Putellas, hi havia nominades al trofeu quatre jugadores més del Barça: Sandra Paños, Jennifer Hermoso, Irene Paredes -fitxada aquesta temporada- i Lieke Martens. Putellas, de Mollet del Vallès, agafa el relleu de la mediàtica Morgan Rapinoe, que enguany no formava part de les 20 finalistes.

El passat estiu, el Barça ja va viure una jornada històrica quan, per primer cop en la història del futbol femení, tres blaugranes van conformar el podi en els guardons de la UEFA. En aquella ocasió, Putellas ja va ser escollida millor jugadora d'Europa per davant de Jennifer Hermoso i Lieke Martens.

D'aquesta manera, una guanyadora de la Pilota d'Or ha parlat en català per primer cop a la història. Putellas ha assegurat estar "molt emocionada" en un moment "molt especial". "És un premi individual, però un èxit col·lectiu. Espero que ho sentiu així", ha manifestat a les seves companyes.

La migcampista, protagonista en pràcticament tots els partits decisius del Barça, també ha donat les gràcies "a tots els entrenadors que han cregut en mi. A l'afició, que em fa sentir molt feliç. A la meva familia i a tots els amics, que els estimo molt", ha arrencat, però hi havia una dedicatòria especial: "Vull dedicar el premi a algú que ja no hi és i sempre serà molt especial per mi, que és per qui ho faig tot. Espero que estiguis molt orgullós de la teva filla, això és per tu, papa", ha sentenciat, emocionada.