El TSJC ratifica la pena de tres anys i mig de presó per a l'activista Adrián Sas

La Generalitat va exercir com a acusació particular en el judici malgrat que havia anunciat que se n'apartaria

Una pancarta demanant l'absolució d'Adrián Sas a l'Audiència de Barcelona
Una pancarta demanant l'absolució d'Adrián Sas a l'Audiència de Barcelona | @sasabsolució
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:51h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat aquest dimecres la condemna de tres anys i sis mesos de presó que va dictar l'Audiència de Barcelona tot just fa un any contra l'activista de Vilafranca del Penedès Adrián Sas. La Generalitat va exercir com a acusació particular en aquella causa malgrat que havia dit que se n'apartaria. Com va denunciar en el seu moment la defensa la sentència recull els agreujants que van presentar els advocats de l'administració.

A través d'un comunicat, el grup de suport de Sas ha demanat "la solidaritat del poble" per aturar l'entrada a la presó de l'activista i han fet una crida a "prendre els carrers" i "assenyalar culpables". Hi ha previstes concentracions a Vilafranca i arreu del país en suport a l'activista independentista. La defensa insisteix que el jove és innocent i preveu portar el cas al Tribunal Suprem.

Sas va ser condemnat per les protestes al Parlament en el primer aniversari de l1-O. Fiscalia i Generalitat demanaven fins a set anys de presó i la defensa denuncia que per culpa dels advocat dels Mossos la sentència va ser de més de dos anys de presó, cosa que implica que Sas haurà d'entrar-hi. El TSJC considera acreditat, com va dir l'Audiència de Barcelona, que l'activista va cometre un delicte d'atemptat contra l'autoritat i un altre de lesions. Sas sempre ha negat haver agredit ningú amb un pal, tal com sosté la sentència.

La causa va aixecar molta polseguera pel paper de la Generalitat, similar al que van tenir els advocats de l'administració en la causa contra Marcel Vivet. El Departament d'Interior ha començat a fer moviments en aquest sentit, que són insuficients per a l'esquerra independentista.