Vídeos | Els millors moments de Xavi amb el Barça

L'entrenador català comença un nou projecte al club de la seva vida, on va fer història com a jugador amb 25 títols en 17 temporades

Xavi aixeca la Champions del 2015
Xavi aixeca la Champions del 2015 | FCB
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:07h
Xavi Hernández és des d'aquest divendres el nou entrenador del FC Barcelona. El tècnic terrassenc comença un nou projecte amb el club de la seva vida, allà on va fer història com a jugador guanyant 25 títols -entre els quals hi ha quatre Champions League- durant les 17 temporades que va formar part del primer equip. 

Xavi va formar part d'una generació de futbolistes que ja són història del Barça, però també del futbol mundial. Juntament amb llegendes com Leo Messi, Andrés Iniesta o Carles Puyol, Xavi va ser l'essència d'una idea de joc que sempre ha caracteritzat l'equip blaugrana, la de Johann Cruyff i la de Pep Guardiola, que ara ell mateix voldrà reproduir com va fer sobre el terreny de joc. Repassem a continuació els millors moments de Xavi amb la samarreta del Barça.

Debut amb gol
La història de Xavi amb el primer equip del Barça va començar un 18 d'agost de 1998, amb Louis Van Gaal a la banqueta. Era un partit d'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Mallorca i el debut del terrassenc no va poder ser millor a nivell individual: titularitat i gol, tot i que el partit va acabar amb derrota i el Barça acabaria perdent aquest trofeu.



Vaselina per guanyar el Clàssic
El Barça no acabaria guanyant aquella Lliga, però la victòria al Bernabéu el 28 d'abril de 2004 forma part de la història de Xavi per un gol icònic. Al minut 86 i amb 1-1 al marcador, una combinació màgica Xavi-Ronaldinho-Xavi feia caure la balança a favor del Barça. La rematada de vaselina del jugador català és un dels seus gols més recordats.



Humiliació al Santiago Bernabéu i camí cap al triplet
El 2 de maig del 2009 el Barça feia un partit que es podria catalogar de perfecte. Amb un contundent 2-6 el Madrid queia humiliat al Santiago Bernabéu davant d'un Barça al qual no el parava ningú. I això que els blaugranes arribaven amb dubtes al Clàssic, amb una mala ratxa i amb els blancs molt a prop d'atrapar-los a la classificació de la Lliga. Però, tot i que el Madrid va marcar primer, aquell equip no el parava ningú, i a Xavi tampoc. Tres assitències -a Puyol per l'1-2, a Henry pel 2-4 i a Messi pel 2-5- i una pilota robada al mig centre per fer l'1-3.



Tocant el cel a Roma
L'obra mestra de Guardiola entrava a la història el 27 de maig del 2009, amb la final de Champions a Roma. Llavors, els blaugranes s'enfrontaven al Manchester United de Cristiano Ronaldo, campió europeu l'any anterior. Xavi va ser l'encarregat de posar un centre pràcticament perfecte al cap de Messi perquè l'argentí fes el segon i definitiu gol. El terrassenc també va ser nomenat com a jugador de la final pels jutges de la UEFA. 



Gol, exhibició i maneta contra el Reial Madrid
Un dels millors partits del Barça de Pep Guardiola és el 5-0 contra el Reial Madrid al Camp Nou el 29 de novembre de 2010. Xavi va ser l'encarregat d'inaugurar la maneta històrica als blancs, però el més destacable d'aquell dia és que el terrassenc participa en la fabricació de gairebé tots els gols blaugranes. L'exhibició individual i col·lectiva d'aquell dia encara perdura en la retina dels aficionats culers.



Wembley, un altre cop
El Barça guanyava la seva quarta Champions -la tercera de Xavi- un 28 de maig del 2011 a un escenari màgic per tots els blaugranes, Wembley, on casualment el seu predecessor a la banqueta del Barça va marcar aquell espectacular gol de falta l'any 1992 que va significar el primer títol europeu de la història del club. Aquella final també és d'aquells partits gairebé perfectes del Pep Team, i com no podia ser d'altra manera, amb Xavi de protagonista en les assistències del primer i del segon gol.



Comiat aixecant el triplet com a capità
Impossible d'imaginar un millor comiat que el que va tenir Xavi amb el Barça. Copa del Rei, Lliga i Champions en la mateixa temporada -per segon cop pel jugador i pel club- i com a capità. Tot i que ja no era titular indiscutible, Xavi va posar el toc de màgia que encara mantenia per perfeccionar el magnífic equip de Luis Enrique, amb aquella espectacular davantera de Messi, Luis Suárez i Neymar.