Omella, sobre les investigacions dels abusos a l'Església: «Els mitjans inciten a un sexe lliure»

El president de la Conferència Episcopal critica que els mitjans de comunicació no fomenten "el respecte pels uns i els altres, i deshumanitzen la sexualitat", a més d'assenyalar que la societat "és feble i pecadora"

Omella, en imatge d'arxiu
Omella, en imatge d'arxiu | ACN
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:16h
El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, ha carregat contra els mitjans de comunicació perquè inciten a un sexe lliure i això dificulta el combat contra els abusos sexuals als menors. En una entrevista a l'Aquí Cuni de la Cadena Ser, el bisbe de Barcelona assenyala "les televisions i els mitjans" per difondre uns valors "que van en contra del respecte a l'altra persona i el respecte a una sexualitat humanitzada". 

Omella, preguntat per la reacció contundent del Papa Francesc a la investigació de l'església francesa sobre els casos d'abusos sexuals de les últimes dècades, ha volgut "compartir el seu dolor i patiment amb les víctimes". A la pregunta sobre si els seus precedents van encobrir als religiosos i membres de l'església pederastes ha assegurat que sent un "fàstic profund per a tots aquests fets".