La pel·lícula sobre l'Open Arms «Mediterráneo», preseleccionada per als Oscars

El film dirigit pel català Marcel Barrena i protagonitzat pels també catalans Eduard Fernández, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner competirà amb "Madres paralelas" i "El buen patrón" per representar l'Estat al certamen més important de la indústria cinematogràfica

Cartell promocional de "Mediterráneo"
Cartell promocional de "Mediterráneo" | FilmAffinity
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:51h
L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha desvetllat aquest dimarts les tres pel·lícules espanyoles preseleccionades per representar l'Estat a la gala dels Oscars del 2022. Entre aquestes, hi ha el film Mediterráneo, basat en fets reals sobre la crisi de refugiats a l'est d'Europa.
 
Sota la direcció del català Marcel BarrenaMediterráneo narra com dos socorristes viatgen la tardor del 2015 fins a l'illa grega de Lesbos impactats per la fotografia d'un nen ofegat a les aigües del Mediterrani. Hi troben una realitat crua: milers de persones arrisquen la seva vida cada dia creuant el mar en embarcacions precàries per fugir de conflictes armats.

Oscar (Eduard Fernández) i Gerard (Dani Rovira), els dos protagonistes, lluiten per complir un comès juntament amb Esther (Anna Castillo), Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip en veure que ningú exerceix les tasques de rescat. Per a tots ells, aquest viatge suposa una odissea que canvia les seves vides.

"Madres paralelas" i "El buen patrón"
La pel·lícula de Barrena competirà amb Madres Paralelas de Pedro AlmodóvarEl buen patrón de Fernando León per representar l'Estat al certamen més important de la indústria cinematogràfica. Pel que fa al film d'Amodovar, del qual la recent guardonada Penélope Cruz n'és protagonista, està basat en dues dones solteres que es queden embarassades per accident i coincideixen en l'habitació d'hospital on donaran a llum.

El buen patrón, per la seva part, està protagonitzada per Javier Bardem i parla d'un carismàtic propietari d'una empresa de bàscules industrials que espera la visita d'una comissió que decidirà el seu destí i la possible obtenció d'un premi local a l'Excel·lència Empresarial. Sembla ser, però, que tot conspira contra ell. 

Així, el matrimoni Bardem-Cruz, cadascun per la seva part, és contrincant de Mediterráneo per representar Espanya a la 94ª edició dels Premis Oscar, a la categoria de Millor Pel·lícula Internacional. D'aquesta primera tria en sortirà el film escollit finalment, després d'una segona votació de la qual se'n donarà el resultat el pròxim 5 d'octubre