La Cambra qualifica de «mesura de pressió» la paralització del Prat i en reclama el traspàs

La presidenta de la institució, Mònica Roca, critica el govern espanyol per adoptar "una mesura unilateral en lloc de negociar-la amb el Govern català"

Mònica Roca
Mònica Roca | Cambra
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:53h
La presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca, ha qualificat aquest dijous la decisió de paralitzar l'ampliació del Prat de "mesura de pressió del govern espanyol". La dirigent cameral ha assenyalat que "un cop més, el govern espanyol ha pres una mesura unilateral, en lloc de negociar-la amb el Govern català".

Roca ha lamentat la decisió de l'executiu espanyol: "Teníem l'oportunitat de desenvolupar el pla director, junt amb els dos governs, on haguéssim pogut incidir en el que és l'adequació de l'aeroport de Barcelona en les necessitats del territori català i alhora en l'exigència mediambiental davant la crisi climàtica que estem patint".

Mònica Roca ha aprofitat per reivindicar, un cop més, el que ja és un reclam històric de la classe política i de la societat civil catalana, el traspàs de la gestió de l'aeroport a la Generalitat, "com succeeix a tot arreu del món, on les gestions de ports i aeroports les fan els governs locals".