«L'aigua ens pujava fins als genolls»

Al càmping dels Alfacs, a Alcanar, s'han viscut moments de gran tensió per les inundacions: "El que hi havia fora era una autèntica riuada que no podríem creuar"

El temporal ha afectat el càmping dels Alfacs.
El temporal ha afectat el càmping dels Alfacs. | Aguaita.cat
Sílvia Berbís
01 de setembre del 2021
Actualitzat el 02 de setembre a les 10:36h
El dia havia començat amb prealerta del pla Inuncat. Avís d'1 sobre 6, res que hagués de fer témer tant acarnissament. Però la tempesta, que ha entrat amb ganes a la serra del Montsià, s'ha alimentat de la humitat marina fins a créixer com una bomba d'aigua, que ha anat descarregant incansable amb virulència. A l'estació meteorològica d'Alcanar s'havien recollit a mitja tarda d'aquest dimecres fins a 230 litres per metre quadrat, amb un pic de 77 litres per metre quadrat en mitja hora, el segon rècord històric d'intensitat a Catalunya.

De sobte, on hi havia carrers eren rius. Els cotxes baixaven cap al mar, i els restaurants i els edificis del passeig marítim quedaven esquitxats per una barreja d'aigua torrencial i branques, amb el mobiliari urbà arrencat per la ràbia de l'aigua. "Tant que havia costat tirar endavant la temporada per acabar-la amb aquesta feinada", maldaven alguns veïns d'Alcanar, abans d'agrair que no calgués lamentar víctimes pels aiguats. En algun moment del matí s'havia temut que sí. "Al llarg del matí hem detectat diversos desapareguts però ho hem anat resolent", ha explicat el director territorial d'Interior a l'Ebre, Miquel Alonso.


Al càmping dels Alfacs s'han viscut moments de gran tensió. Hi havia una vuitantena de persones. "De sobte, la tromba d'aigua ha arrossegat vehicles i caravanes, i dues noies s'han quedat atrapades dins del seu vehicle a l'aigua", explicava a NacióDigital Meritxell Vila, una usuària del càmping valenciana, a qui la tempesta ha enganxat a la tenda de campanya. "Hem sentit un fort soroll quan s'ha trencat el mur exterior del càmping i, de cop, l'aigua que ens arribava als turmells ja ens pujava fins als genolls. Hem pujat al cotxe ràpidament i, quan hem sortit del càmping, hem vist que el que hi havia fora era una autèntica riuada que no podríem creuar", explicava Vila, quan havia recuperat la tranquil·litat.

Els equips especialitzats dels Bombers i l'helicòpter de Salvament Marítim han ajudat a sortir els clients del càmping, que buscaven aixopluc en un lloc segur. A mesura que calmava la tempesta, sense llum i amb deficiències als serveis de telefonia, l'aire agafava un caire trist i tens.

Els ajuntaments i els serveis d'emergències quantificaran danys i desbloquejaran carreteres en les properes hores, quan les previsions apunten l'arribada d'un nou front, de matinada. Els veïns confien que la tempesta, almenys aquesta vegada, no castigui de nou el Montsià.
 

El temporal ha afectat el càmping dels Alfacs i s'ha emportat cotxes al seu pas. Foto: Aguaita.cat

Arxivat a