Laporta justifica l'adeu de Messi per «l'herència nefasta» de Bartomeu

El president refusa la pluja de milions de La Lliga, que hagués permès inscriure l'argentí, perquè "comporta hipotecar-se durant els pròxims 50 anys"

Joan Laporta, en una roda de premsa
Joan Laporta, en una roda de premsa | Europa Press
06 d'agost del 2021
Actualitzat el 07 d'agost a les 9:38h
No hi haurà un gir de guió d'última hora. L'adeu de Leo Messi és definitiu. Així ho ha explicat el president del FC Barcelona, Joan Laporta, en una roda de premsa en què ha culpat de la marxa de l'astre argentí a "l'herència nefasta" rebuda de l'expresident Josep Maria Bartomeu. Les pèrdues de l'exercici actual seran de 487 milions d'euros.

Laporta ha explicat que la massa salarial del club representa el "110% dels ingressos" del club. "No tenim marge", ha confessat. Després de l'auditoria i del tancament de la temporada, el president ha pogut constatar la complicada situació econòmica del club. Segons Laporta, les dades "són molt pitjors" de les que l'anterior junta havia explicat.

El president també ha assenyalat La Lliga i el seu president, Javier Tebas. Com ja ha reiterat en altres ocasions, Laporta hagués agraït "més flexibilitat" a la competició espanyola per poder inscriure Messi. Tot i això, el club refusa rotundament el fons d'inversió de la Lliga, que sí que hagués permès la continuïtat de l'argentí. Amb aquesta pluja de milions, segons Laporta, el club "s'hipotecava pels pròxims 50 anys". "Hem volgut posar el club per sobre de tot", ha defensat.

Sobre les negociacions entre el club i Messi, el president de l'entitat ha volgut remarcar que el consens ha estat total en fins a dos contractes diferents. El primer, com ja havia transcendit, era una proposta de dos anys com a jugador i tres com a ambaixador. El segon era de cinc anys com a jugador. Cap dels dos ha passat els filtres reguladors de la Lliga.

Dia 1 de l'etapa postMessi
Comença així el primer dia després de Messi. Laporta ha estat prou clar: "No vull generar falses esperances". La marxa de l'argentí no té marxa enrere. La nova etapa, segons Laporta, havia de començar d’aquí a dos anys i ara "caldrà avançar-la". Sobre el futur de Messi, el president ha explicat que té altres propostes i que té "tot el dret" a avaluar-les i a executar-les.

Laporta també ha tingut paraules pel llegat que deixa Messi. "És excel·lent, ha fet història", ha dit el president, que també ha volgut remarcar el paper de l'argentí com la "referència d'una etapa esplendorosa" en la història del Barça. "Ha deixat moltes alegries, amb molts èxits col·lectius i amb moltes imatges per la història. L'agraïment és etern", ha sentenciat Laporta. El futur? "Tenim 122 anys d'història, ens en sortirem", confia el president.