Messi marxa

20 anys d'història acaben per la situació econòmica del club i per les traves de La Lliga per inscriure el jugador

Leo Messi al Camp Nou.
Leo Messi al Camp Nou. | FC Barcelona
05 d'agost del 2021
Actualitzat el 06 d'agost a les 11:04h
Leo Messi marxa del Barça. La continuïtat semblava assegurada fins fa poques hores, però finalment no s'ha aconseguit l'acord. El club defensa que l'acord entre les parts existia i que l'inconvenient ha estat la delicada situació econòmica del club i les traves de La Lliga per inscriure'l. Segons han avançat diversos mitjans, el motiu seria que la plantilla actual no el convenç, però les dues parts assenyalen que això no ha ocorregut.

Durant els últims dies s'ha explicat que el capità del Barça havia arribat a la capital catalana aquest dimecres per tancar la seva renovació. El president del club, Joan Laporta, s'ha mostrat convençut en diverses aparicions públiques durant l'estiu que podria renovar l'argentí. De fet, Laporta s'havia presentat a les eleccions com a únic garant de la continuïtat de Messi.

Fonts properes a l'entorn de Messi han explicat a RAC1 que l'astre argentí està "molt afectat" i que ha estat el club qui ha comunicat al pare del jugador, Jorge Messi, que no pot ser inscrit a la competició. El jugador no tenia cap negociació oberta amb altres clubs perquè tenia clar que es quedaria al Barça.

Així acaba la relació Messi-Barça, després d'un any caòtic des que va enviar un burofax al Barça, encara enmig d'aquella dolorosa derrota contra el Bayern, per comunicar formalment la seva intenció de marxar immediatament. Les desavinences amb el llavors president Josep Maria Bartomeu van portar el capità al límit, tot i que finalment va ser retingut contra la seva voluntat.

L'aparició de jugadors prometedors durant l'última temporada, com PedriAraujo Ansu Fati, fitxatges il·lusionants com el de Memphis Depay o el de l'amic inseparable de Messi, el Kun Agüero, i tot sumat al retorn de Joan Laporta a la presidència de l'entitat no haurien pogut convèncer el millor jugador de la història del club.