Colau reclama a Aragonès i Sánchez que «rectifiquin» l'acord pel Prat i tornin al «consens»

L'alcaldessa de Barcelona denuncia que s'ha actuat "d'esquenes a la ciutadania"

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
NacióDigital
03 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:02h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "rectifiquin" l'acord tancat aquest dilluns entre les dues parts per l'ampliació de l'aeroport del Prat.

En declaracions als mitjans, Colau ha exigit que el debat sobre el futur de l'aeroport retorni a una taula institucional on hi siguin totes les parts implicades i se'n parli "amb rigor, transparència, honestedat i dades". L'alcaldessa ha lamentat "profundament" que dilluns es trenqués el "consens" teixit fins ara entre institucions i acusa la Generalitat d'acceptar la proposta d'Aena "d'esquenes a la ciutadania" en una reunió "pràcticament en secret".

Segons Colau, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, es va convertir ahir en "portaveu" d'Aena, un fet que ha qualificat de "profundament decebedor". "Va comprar el 100% del discurs d'Aena", ha lamentat.

Segons ella, la proposta d'Aena és "l'economia del pelotazo i la destrucció del territori" i l'únic que garanteix és augmentar 20 milions de visitants de turisme "massificat". "Se'ns ha presentat un model del passat, un negoci per a unes poques empreses a costa d'especular amb el territori", s'ha queixat.

També ha destacat que és "evident" que incompleix tots els compromisos contra el canvi climàtic i ha recordat els efectes que ja està tenint la crisi climàtica, com ara les onades de calor o els incendis i ha defensat que és urgent actuar "amb rigor". .

Colau ha assegurat que tots els actors implicats han de voler el mateix i ha citat unes infraestructures de mobilitat sostenible que permeti reduir les emissions així com una economia respectuosa amb el medi ambient alhora que generi llocs de treball de qualitat. "I aquesta no és la proposta d'Aena", ha subratllat.
Arxivat a