L'exministre espanyol Ignacio Camuñas afirma al costat de Casado que el 1936 no es va produir un cop d'Estat

En un acte del PP, l'exmembre del govern de Súarez assegura que la República va ser la responsable de la Guerra Civil

Arias Salgado, Casado i Camuñas, en l'acte d'ahir a Àvila
Arias Salgado, Casado i Camuñas, en l'acte d'ahir a Àvila | Europa Press
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:14h
Un acte del PP ha estat l'escenari d'una nova riuada de polèmiques declaracions sobre la Guerra Civil per destacats membres de la política espanyola. L'esdeveniment s'ha celebrat a Àvila amb el protagonisme del líder del partit, Pablo Casado, i de la presència de dos exministres del govern espanyol: Rafael Arias Salgado, membre dels executius de José Maria Aznar, Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo Sotelo; i Ignacio Camuñas, exministre del govern de Suárez. Ambdós han fet declaracions molt sonades, en especial aquest últim, sobre la Guerra Civil i les lleis de memòria històrica.

Camuñas, qui va formar part de la formació d'ultradreta Vox, ha valorat amb Casado la nova legislació sobre el franquisme, la memòria històrica i la Guerra Civil. Les declaracions, contundents: "Si hi ha un responsable de la Guerra Civil, directament és el Govern de la República. Un cop d'Estat no és el que va passar el 1936. Va ser un enfrontament brutal entre dos sectors dels espanyols i que es va saldar amb danys propis d'una guerra civil. Crec que és millor oblidar el passat i no seguir pretenent que la dreta és la culpable del 36, i de la Guerra civil. Això és mentida".

Casado, que ha rebut els elogis dels dos exministres del govern espanyol, ha assegurat que derogarà les lleis de memòria històrica impulsades per l'executiu de Pedro Sánchez "quan arribi a la Moncloa". Arias Salgado, per la seva banda, ha titllat de "fill de puta" el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, per assegurar que demanarà garanties a Espanya en el compliment de reformes "per poder accedir als fons europeus de recuperació". L'exministre, entre rialles, ha beneït l'holandès "per collar Sánchez".