El Govern i Barcelona condicionen l'ampliació de l'aeroport a la protecció de la Ricarda

Ada Colau i Teresa Jordà han demanat una reunió amb el govern espanyol per treballar per la preservació de l'entorn natural

L'estany de la Ricarda.
L'estany de la Ricarda. | ACN
Andreu Merino
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 22:13h
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han visibilitzat aquest dilluns una posició conjunta sobre el debat per a l'ampliació de l'aeroport del Prat. L'Ajuntament i el Govern condicionen l'ampliació de la infraestructura proposada per Aena a la preservació de l'estany de la Ricarda.

Colau i Jordà demanaran una reunió amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per analitzar les possibilitats de consolidar l’aeroport com un hub internacional i, alhora, preservar l’entorn natural protegit, que forma part de la Xarxa Natura 2000. Colau i Jordà també han acordat que convidaran el comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, a visitar la Ricarda.

Durant la trobada d'avui, l'alcaldessa i la consellera han compartit la preocupació sobre el procés de judicialització que viuen els municipis que estan treballant per avançar cap a la gestió pública de l’aigua, i que ja va ser denunciada recentment en un acte a Terrassa per part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMEAP). La consellera ha expressat la voluntat del seu departament de donar suport jurídic i tècnic als municipis afectats i fer els canvis legislatius que s’escaiguin.

L'Ajuntament i Generalitat han constatat també el seu interès per fomentar la generació d’energia renovable en l’àmbit metropolità, principalment fent ús de les teulades. L’Ajuntament ha explicat el seu treball amb la creació de Barcelona Energia i ha posat a disposició de la Generalitat tots els treballs al respecte per poder impulsar una elèctrica pública d’àmbit català. Alhora, Colau i Jordà han acordat crear una taula de treball que també incorpori Endesa per tal de seguir treballant amb el món local per evitar talls de llum.
Arxivat a