On es fan els cribratges al sector del lleure d'estiu?

Voluntari i gratuït, el test es pot fer a farmàcies de tot Catalunya

Dos monitors fent-se un test d'antígens
Dos monitors fent-se un test d'antígens | ACN
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:35h
El departament de Salut ja ha començat el cribratge massiu amb test d'antígens limitat al sector del lleure. Les proves es poden fer a farmàcies de tot Catalunya de manera gratuïta i permetran millorar la detecció dels positius durant les activitats de lleure.

Les proves són en format automostra, és a dir que cada usuari se les fa supervisat pel professional farmacèutic. El resultat se sap en un màxim d'entre 15 i 20 minuts i són molt senzilles de fer-se. La recomanació és fer els testos cada tres dies en cas de les activitats sense pernoctació i tres dies abans de l'inici d'activitats amb pernoctació.

A quines farmàcies es poden fer?
El Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya han tancat un protocol que durarà tot l'estiu i en què hi participen entre 1.500 i 1.800 farmàcies de tot Catalunya. Algunes farmàcies requereixen de cita prèvia, mentre que d'altres podran fer tests en qualsevol moment del dia. La recomanació de Salut és trucar a la farmàcia per conèixer els detalls. Pots consultar al web dels col·legis de farmacèutics de les delegacions quines farmàcies hi participen: Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.

Qui se'ls pot fer?
Poden participar al cribratge tots els participants que es trobin en les següents franges d'edat: d'entre 10 i 15 anys (acompanyats d'un adult responsable) i d'entre 16 i 40 anys. A més, també es poden fer tests els monitors i les monitores del lleure infantil i juvenil d'estiu: casals, colònies, campaments, rutes, etc. Serà necessari no tenir símptomes de la Covid ni ser contacte estret d'un positiu.

Quins documents es necessiten per fer-se el test?
Per fer-se la prova és necessari dur la targeta sanitària i la convocatòria de la direcció general de Joventut que acredita que s'està inscrit en una activitat de lleure. A més, els majors de 16 anys han d'haver omplert un document de declaració d'autoresponsabilitat.