Barcelona preveu destinar 22 milions d'euros a l'economia social fins al 2023

L'Ajuntament també anuncia el pla de treball del sector amb l'horitzó del 2030

Collboni i Porro han presentat l'estratègia per a l'economia social a la ciutat
Collboni i Porro han presentat l'estratègia per a l'economia social a la ciutat | Ajuntament de Barcelona
Andreu Merino
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:12h
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària a Barcelona 2021-2023, que preveu destinar al sector 12 milions d'euros en despesa corrent, 7,8 milions en inversions i 2 més en un fons d'inversió. En total, doncs, la despesa s'aproxima als 22 milions d'euros.

El pla té 12 objectius i incorpora 65 accions concretes. Està desenvolupat pels equips d’Economia Social de l’Ajuntament de Barcelona i d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa. La presentació ha anat a càrrec del comissionat d'Economia Social de l'Ajuntament, Álvaro Porro.

Porro ha estat acompanyat del primer tinent d'alcaldia del consistori, Jaume Collboni, i junts han presentat també l’Acord de Ciutat per a l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària 2030. L'acord és fruit del treball conjunt de 203 persones i 147 entitats del sector i va ser aprovat el setembre del 2020.

El document planteja vuit línies estratègiques per desenvolupar els objectius. Entre altres, augmentar el pes de l'economia social i solidària a la ciutat, crear estructures per enfortir-la, estendre-la de manera homogènia als barris i col·laborar amb les empreses del sector a través de l'impuls de polítiques públiques.

El pla també preveu el desenvolupament de 10 projectes, entre els quals hi ha l’activació d’un pol cooperatiu de ciutat de 4.500 metres quadrats a Can Batlló, que acollirà, entre d’altres activitats, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona Coòpolis. També, l’ampliació de la compra pública responsable per a empreses de l’ESS, l’articulació d’eines tecnològiques que facilitin la recollida de dades del sector i la potenciació de la presència de l’ESS en el món educatiu, no formal i del lleure.
 
Arxivat a