El TSJC jutjarà Juvillà per desobediència

El diputat de la CUP s'enfronta a una pena d'inhabilitació per no retirar llaços grocs de la Paeria

El diputat de la CUP Pau Juvillà
El diputat de la CUP Pau Juvillà | ACN
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:47h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha declarat competent per jutjar el diputat de la CUP Pau Juvillà, acusat d'un delicte de desobediència durant la seva etapa com a regidor a la Paeria. El tribunal ha desestimat la petició de nul·litat presentada per la defensa i ha designat instructor de la causa el magistrat Fernando Lacaba, que serà l'encarregat d'ordenar l'obertura de judici oral. Juvillà, que també és secretari de la mesa del Parlament, s'enfronta a una pena d'inhabilitació. 

La causa contra Juvillà s'instruïa fins ara en un jutjat ordinari de Lleida però quan va ser elegit diputat es va convertir en aforat i, per tant, el procediment es va traslladar al TSJC. La Fiscalia demana vuit mesos d'inhabilitació per no retirar els llaços grocs que la CUP tenia penjats al despatx de la Paeria durant la campanya de les eleccions municipals de 2019. L'origen de tot plegat és una denúncia de Ciutadans a la Junta Electoral. 

La sala civil i penal del TSJC serà l'encarregada de jutjar el diputat cupaire, que ha denunciat diverses vegades que el seu cas és un més en el marc d'una causa general contra l'independentisme. La mateixa sala ja va condemnat l'expresident Quim Torra per no retirar els llaços grocs del Palau de la Generalitat i tenia obert fins fa poques setmanes una segona causa pels mateixos fets que finalment ha estat traslladada a la justícia ordinària un cop Torra ha deixat de ser aforat.