Amb cor verd i gavanenc: així és Raquel Sánchez, nova ministra del PSC

La fins ara alcaldessa ocuparà la cartera de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en substitució de José Luis Ábalos

Raquel Sánchez, nova ministra de Transports i Mobilitat i alcaldessa de Gavà
Raquel Sánchez, nova ministra de Transports i Mobilitat i alcaldessa de Gavà | ACN
10 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:13h
D'alcaldessa de Gavà a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Aquest és el salt que fa Raquel Sánchez en rellevar José Luis Ábalos en el nou govern de Pedro Sánchez. La incorporació de la socialista amplia la presència catalana a l'executiu així com la quota del PSC.

Advocada de formació i amb dos fills, Sánchez va començar la seva carrera a un bufet d'advocats de Barcelona i que va continuar en un despatx propi a Castelldefels. "L'exercici d'aquesta professió em va despertar un gran interès pels afers públics i un profund sentit de la justícia social", explica a la seva pàgina web.

Vinculada sempre al seu municipi natal, Gavà, Sánchez va iniciar la carrera política com a regidora del PSC al consistori municipal l'any 2007. En va ser tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i també portaveu del grup municipal. Va repetir la legislatura següent com a tinent d'alcalde d'Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Sostenibilitat al principi i alcaldessa des del 2014 en substitució de Joaquim Balsera.

El 2015 va guanyar les eleccions municipals i va repetir el 2019 amb majoria absoluta. Enmig, però, va ser escollida primera secretària del PSC Gavà, membre de la Comissió Executiva del PSC del Baix Llobregat i membre del Consell Nacional del PSC. A més, el 2015 va ser nomenada vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat. És també vicepresidenta institucional de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des del 2019 i la patrona de l'Institut Cerdà des del 2020.

Propera a Parlon
El 2016, l'alcaldessa de Gavà va fer costat a Núria Parlon com a primera secretària del PSC. L'alcaldessa de Santa Coloma va perdre les primàries per estret marge i va acabar tirant la tovallola i tampoc es va postular després per ser cap de cartell. Sánchez no era doncs partidària de Miquel Iceta. L'entrada de la gavanenca a l'executiu eclipsa com a veu catalana a l'encara primer secretari, que queda relegat al ministeri de Cultura i Esports i perd l'actual cartera de Política Territorial.

Una lluitadora pel clima
Es presenta com a lluitadora incansable pel clima i actualment és secretària d'Estratègia i Clima de l'executiva del PSC, on anteriorment havia estat secretària de Polítiques de les Dones del partit.  La gavanenca és també vicepresidenta segona de la Red Española de Ciudades por el Clima, així com vicepresidenta segona de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima des del 2015 i vicepresidenta del Comitè Executiu d'Airport Regions Council des del 2019. A més, és la representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies al Consell Nacional del Clima.

Pedro Sánchez l'ha definit com una persona que ha aprovat amb nota la "gestió propera de polítiques de defensa del medi ambient i la sostenibilitat". Així, Raquel Sánchez no només aportarà els seus coneixements en política local, sinó que continuarà la seva carrera en la lluita pel clima des del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. L'ampliació de l'aeroport del Prat, que amenaça l'aiguamoll de la Ricarda, estarà damunt la seva taula.

 
Arxivat a