ERC es queda sola amb la cessió dels terrenys de l'Hermitage

Maragall retreu al PSC que es rendeixi al "binomi Estat-mercat"

Visió del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona
Visió del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona | ACN
23 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:13h
ERC no ha pogut tirar endavant al ple municipal de Barcelona la proposta perquè el Port cedeixi a l'Ajuntament els terrenys on estava previst ubicar la franquícia de l'Hermitage. A l'inici del debat els republicans han intentat transaccionar la proposta amb Barcelona en Comú i el PSC, però els dos grups de govern han expressat posicions allunyades al respecte.

Finalment ERC s'ha quedat sola defensant la mesura i aprovant un text que també demanava "esmenar de principi a fi" l'actuació del govern municipal en la tramitació de la concessió de la nova bocana del port. La proposta també incloïa la revisió de les condicions de la concessió i exigir una aposta per un projecte cultural "genuí".

També demanava impedir la "potencial massificació" que el projecte comportaria per a la zona i instaurar un cànon d'explotació dels terrenys progressiu.

En l'inici del debat, Barcelona en Comú s'ha mostrat d'acord amb la proposició. La tinent d'alcaldia, Janet Sanz, ha defensat la necessitat de "construir una nova relació" entre la ciutat i el Port. "Hem vist un Port que ha actuat més com a immobiliària que com a administració pública", ha criticat.

El regidor de Turisme, Xavier Marcé (PSC), ha assegurat que el projecte impulsat per l'Hermitage i el Liceu -i del qual no es tenen pràcticament detalls- podria "donar resposta" als requeriments de l'Ajuntament pels usos de la nova bocana. "És una extraordinària oportunitat que esperem que es concreti", ha dit.

Maragall ha replicat acusant el PSC de "rendir-se al binomi Estat-mercat". ERC ha retirat el punt sobre la cessió dels terrenys de la proposició i s'ha quedat sola en la reclamació per esmenar l'actuació del govern municipal.
Arxivat a