Aragonès i Puigdemont es reuniran aquest divendres a Brussel·les

Serà la primera trobada entre els dos dirigents des de la investidura; el novembre del 2018 es van citar a Waterloo i hi van aflorar les discrepàncies entre Junts i ERC

Reunió del Govern del 15 de juny del 2021.
Reunió del Govern del 15 de juny del 2021. | Govern
15 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:07h
Pere Aragonès viatjarà aquest divendres a Brussel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont. Serà la primera trobada entre el president i l'expresident, ara eurodiputat i líder de Junts, des que el dirigent d'ERC va ser investit. Aquest ha estat un dels anuncis que ha fet aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Aragonès i Puigdemont han tingut contacte al llarg de les últimes setmanes en el marc de la negociació entre els republicans i Junts per formar Govern, tot i que l'expresident no va involucrar-s'hi personalment i va delegar el dia a dia en l'equip liderat pel secretari general de Junts, Jordi Sànchez.

Una de les últimes trobades bilaterals presencials entre Aragonès i Puigdemont va ser el novembre del 2018, pocs mesos després de l'arrencada de l'executiu liderat per Quim Torra, i no va ser plàcida. Ho va rememorar l'eurodiputat de Junts en el segon volum de les seves memòries: "Has trigat massa a venir Vull que sàpigues que em sento menyspreat per vosaltres. No em reconeixeu el lideratge, quan nosaltres us reconeixem el vostre. És inexplicable, el que esteu fent. Vull que sàpigues que tinc molta paciència, però que la tindré fins a la sentència i després ja veurem què faig".

La cita va acabar amb una fotografia sense encaixada de mans difosa a les xarxes socials. Els dos dirigents han tingut contacte en els últims anys, també en el marc de reunions multilaterals amb la resta d'actors independentistes celebrades també a Bèlgica o bé a Suïssa, on hi ha exiliada Marta Rovira. Una de les qüestions pendents de resoldre entre ERC i Junts és la reformulació del Consell per la República, que va ser un dels esculls a l'hora de conformar el nou Govern a Catalunya. Es posarà en marxa, això sí, una nova direcció col·legiada del procés amb membres de tots els partits i entitats principals. Un cop reformulat el Consell, aquesta direcció s'hi hauria de poder integrar.