Barcelona no apujarà l'oferta pel Gimnàs Sant Pau i demana al jutge que ajorni el desallotjament

L'Ajuntament ha posat 9,7 milions d'euros sobre la taula de la propietat, que en demana 14

Un voluntari i un usuari del Gimnàs Sant Pau
Un voluntari i un usuari del Gimnàs Sant Pau | Carlos Baglietto
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:44h
L'Ajuntament ha apujat lleugerament l'oferta per comprar l'edifici del Gimnàs Social Sant Pau i ha posat 9,7 milions d'euros sobre la taula de la propietat. Així ho han assegurat el regidor de Presidència, Jordi Martí, i la tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, en roda de premsa aquest dijous. "Amb els diners públics no s'hi pot jugar i totes les despeses s'han de poder justificar", ha defensat Martí, avançant que el consistori no podrà oferir més diners.

En aquest escenari, l'Ajuntament ha demanat al jutjat de primera instància número 5 de Barcelona que ajorni el desallotjament del gimnàs, previst per divendres, per guanyar temps i seguir negociant amb la propietat. Martí i Pérez han assegurat que les converses continuen "obertes" però han insistit que l'oferta municipal no pot superar la taxació "oficial".

A menys de 24 hores per a l'execució del desallotjament, doncs, l'ordre judicial continua vigent. Els responsables del projecte social han denunciat els darrers dies que l'Ajuntament "no ha fet els deures" i aquest dimecres ERC i JxCat van denunciar "deixadesa" per part del govern municipal.

El 2016 l'Ajuntament va descartar l'expropiació del gimnàs i el 2018 el ple municipal va aprovar explorar la via de la compra. Des de l'esclat de la pandèmia i arran d'un acord amb l'Ajuntament, el gimnàs ha atès més de 2.500 persones sense sostre per oferir-los menjar, roba i servei de dutxes.
Arxivat a